Duurzaam Bouwen

Belgisch Paviljoen Wereldtentoonstelling draait op zonne-energie

Enfinity, globale ontwikkelaar van hernieuwbare energie, heeft samen met Trina Solar voor 160 kWp fotovoltaïsche (FV) panelen geleverd voor het Belgisch-Europese Paviljoen en voor het Themapaviljoen van de Wereldtentoonstelling 2010 in Shanghai.

Het Belgisch-Europees Paviljoen zal een geïntegreerd zonnesysteem van 160 kWp bevatten dat ongeveer 690 van Trina Solars modules telt en een zone van 1.200 vierkante meter bedekt. Van het systeem wordt verwacht dat het ongeveer 116.000 kilowattuur elektriciteit zal genereren, en dat hierdoor ongeveer 39 ton steenkoolverbruik en 87 ton koolstofuitstoot per jaar wordt bespaard.

“Enfinity is verheugd om met Trina te kunnen samenwerken om Fotovoltaïsch oplossingen te leveren voor het Belgisch-Europese Paviljoen,” aldus Mr. Van Neer, CEO bij Enfinity Asia Pacific. “De Wereldtentoonstelling in Shanghai is een uitstekende gelegenheid om mensen van over heel de wereld in te wijden in de waarde van zonne-energie en hernieuwbare energie, en er hen meer over te leren. Dit partnerschap met het Belgisch-Europese Paviljoen zal voor Enfinity een interessante, wereldwijde publiciteit opleveren die ons zal helpen om onze activiteiten op het Aziatische continent verder te ontwikkelen.”

We zijn blij dat Enfinity en de Belgische overheid Trina Solar hebben gekozen om hun twee prestigieuze paviljoens te voorzien van onze hoogkwalitatieve modules, en schone energie gebruiken om het thema van de Wereldtentoonstelling in Shanghai, ‘Better City, Better Life’, te versterken,” zei Mr. Jifan Gao, voorzitter en CEO van Trina Solar. “Het gebruik van FV technologie is een perfecte oplossing als hernieuwbare energiebron voor de binnenstad en zal er steeds meer toe bijdragen dat de levenskwaliteit in de steden er op vooruitgaat.”

De Wereldtentoonstelling heeft plaats in Sjanghai, van 1 mei tot 31 oktober 2010. De site van de wereldtentoonstelling bevindt zich langs de oevers van de Huangpu-rivier, tussen de Nanpu- en de Lupu-brug. Het thema is ‘Better City, Better Life’ – Betere Stad, Beter Leven. De wereldtentoonstelling van Shanghai wordt de grootste Wereldtentoonstelling ooit, met 220 bevestigde deelnemers en 70 miljoen verwachte bezoekers.

Ook interessant