Zwembaden en (zwem)vijvers

Belgian Pool Day: hoe uw zwembadproject in alle rust voorbereiden

Belgian Pool Day: hoe uw zwembadproject in alle rust voorbereiden
Ondanks de coronacrisis heeft het mooie weer veel Belgen aangespoord om dit jaar een zwembad te laten installeren. De orderboekjes van de zwembadbouwers zijn bovendien nog altijd goed gevuld. Maar wie nu pas in actie komt, hoeft niet ongerust te zijn. Alle zwembaddromen kunnen werkelijkheid worden en de eerste “Belgian Pool Day” van zaterdag 3 oktober is ideaal om een professionele zwembadbouwer te ontmoeten.

“Deze zomer was bijzonder gunstig voor de aannemers die zwembaden bouwen”, zegt Patrice Dresse, Algemeen Directeur van de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers. “Ook in deze coronatijden is de sector erin geslaagd om voort te werken door de gezondheidsregels perfect te verzoenen met productiviteit.”


Terwijl de afgelopen maand september de thermometer tot recordhoogten klom, lopen veel Belgen nog altijd rond met plannen voor een zwembad aan hun “home sweet home”. Maar de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers, die deel uitmaakt van de Confederatie Bouw, wijst erop dat een zwembad bouwen een project is dat voldoende ernstig en professioneel moet worden aangepakt. Haast en spoed is zelden goed …

Wij herinneren eraan dat een zwembad bouwen een rendabele investering is (een zwembad betekent een meerwaarde voor een woning). De interestvoeten liggen laag en de prijzen van zwembaden zijn sterk gedemocratiseerd. Een buitenzwembad kost gemiddeld 50 000 tot 65 000 euro. Natuurlijk moet men ook rekening houden met een budget voor het jaarlijkse onderhoud, dat nodig is om het zwembad correct en veilig te laten functioneren.

Bij de nieuw geïnstalleerde zwembaden neemt het aandeel van de monoblock zwembaden nog toe bij nieuwe kopers (62% van de verkoop), gevolgd door zwembaden in beton (37% van de verkoop). Zwembaden in inox (1%) sluiten het klassement af.

In deze gunstige context voor de zwembaden vindt op 3 oktober aanstaande de “Belgian Pool Day” plaats, een open-deur-dag voor zwembadliefhebbers. Consumenten komen tijdens de Belgian Pool Day rechtstreeks in contact met erkende en betrouwbare aannemers. Een gedroomde kans voor alle geïnteresseerden om alle aspecten van hun bouwplannen te bespreken met deskundige en enthousiaste professionals. Wegens de huidige gezondheidsmaatregelen is vooraf inschrijven ten zeerste aangeraden.

Ook interessant