Nieuwbouw

Belgian Building Awards vanaf nu open voor inzendingen

Belgian Building Awards vanaf nu open voor inzendingen
Naar jaarlijkse gewoonte fungeert Auditorium 2000 tijdens Batibouw als gastlocatie voor de prestigieuze Belgian Building Awards. Binnen dit kader worden onder meer de Architectuur Awards en de Innovatie Award uitgereikt. Wie kans wil maken op één van deze felbegeerde prijzen kan vanaf nu zijn of haar project inzenden.

De Architectuur Awards zijn onbetwistbaar een vaste waarde. Al 18 jaar verkiezen Trends en Trends Tendances via hun rubriek ImmoTrends het Gebouw van het Jaar. Bouwheren kunnen bij deze wedstrijd in twee categorieën projecten indienen: het Niet-Residentieel en het Residentieel Gebouw. Vorig jaar kwam Woning Den Anker van het Gentse bureau 360 Architecten als winnaar uit de bus in de categorie Residentieel. Het Brusselse architectenbureau 51N4E leverde met zijn bijdrage aan de Genkse C-Mine het winnende project in de categorie Niet- Residentieel gebouw.

Voor de uitreiking van de Innovation Award werkt Batibouw samen met de Confederatie Bouw. Deze innovatieprijs benadrukt het belang van innovatie voor de toekomst van de bouwsector. Niet alleen vernieuwende producten maken een kans, maar ook originele oplossingen voor bouwproblemen, of grensverleggende manieren om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. De winnaar wordt bepaald door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de Confederatie Bouw, het WTCB en de bouwwereld.

Inzendingen Architectuur Awards (deadline: 18 december 2011)
Trends, Trends Tendances, Esra Uslu
E-mail: belgianbuildingawards@roularta.be of +32 2 467 56 40

Inzendingen Innovatie Award (deadline: 5 januari 2012)
Confederatie Bouw, communicatiedienst
communicatie@confederatiebouw.be of +32 2 545 56 26

Ook interessant