Nieuwbouw

Belgacomsite Kortrijk wordt nieuwe woonbuurt

Het Belgacomgebouw is een gevestigde waarde in het Kortrijkse straatbeeld. Het pand met toren, gebouwd in 1947 is gelegen aan de hoek van de Spoorweglaan en de Tuinstraat en is een architecturaal voorbeeld van de ‘nieuwe zakelijkheid’. Door de komst van nieuwe technologieën is het gebouw te groot geworden voor Proximus. De grote centrale van 8.000 m² wordt nu ondergebracht in een nieuwe centrale van amper 2.000 m² in de Spoorweglaan.

Het oude gebouw is verkocht aan Project² en Bermosa uit Antwerpen, onder andere bekend van de woontorens op de Westkaai en het Koninklijk Entrepot in Antwerpen. Ook de panden Parmentier op de Vlasmarkt komen in handen van Project². Dit biedt de mogelijkheid om het volledige bouwblok als geheel aan te pakken. Naar een ontwerp van awg architecten wordt de hele Belgacomsite de komende jaren stap voor stap een creatieve woonsite.

Belgacomsite Kortrijk wordt nieuwe woonbuurt

Op het binnenplein komt een stadstuin met doorsteken naar de omliggende straten. Hierrond komen een 80-tal woonunits. Dit wordt een broedplek voor jonge mensen die pal in het centrum van de stad betaalbaar willen wonen. Uiteraard blijft het Belgacomgebouw, vanwege zijn architecturale waarde, behouden. De werken beginnen na de zomer van 2016.

Belgacomsite Kortrijk wordt nieuwe woonbuurt

Ook interessant