Vastgoed

Belg wint 200.000 euro via Grote Vastgoedwedstrijd van Century 21

Belg wint 200.000 euro via Grote Vastgoedwedstrijd van Century 21
'Dit is écht een droom die uitkomt.' Dat was de allereerste overweldigende reactie van Michel Voituron (60) uit Godinne, die zijn tranen van geluk amper kon bedwingen. Compleet onverwacht kreeg hij eerder vandaag te horen dat hij 200.000 euro had gewonnen door z’n deelname aan de Grote Vastgoedwedstrijd van Century 21. Het enige dat hij daarvoor had moeten doen, was zijn woning verkopen via de bekende vastgoedgroep. "Met dit geld kan ik nu mijn nieuwe huis in Italië betalen."

"Ik weet niet precies wie ik moet bedanken, daarom richt ik met tot iedereen: merci! Dat ik dit op mijn leeftijd nog mag meemaken. Het geeft me zekerheid voor mijn nieuwe huis in Italië. Ik raakte door mijn leeftijd moeilijk aan een hypotheek, dit is nu opgelost."


Het was deze middag euforie alom in Erpent, een deelgemeente van Namen. En dat was zeker het geval voor Michel Voituron, die met een smoes tot bij Century 21 Immo Demeuse was gelokt. De man verbleef in feite in Sicilië, was toevallig een week in België en had te horen gekregen dat hij bij de makelaar moest zijn om nog wat paperassen voor z’n verkoop te regelen. Niets was echter minder waar: toen hij het immokantoor binnenstapte, kreeg hij zowat de verrassing van z’n leven te horen.

Michel Voituron won de Grote Vastgoedwedstrijd van Century 21. De vastgoedgroep lanceerde de wedstrijd bijna een jaar geleden voor iedereen die besliste om zijn of haar grond, appartement, rijhuis, villa of ander pand via één van hun 125 makelaarskantoren te verkopen. Twee eenvoudige vragen moesten er ingevuld worden, en uiteraard moest je je pand laten verkopen via een Century 21-makelaar. Maar méér was er dus niet nodig om kans te maken op het mooie bedrag van 200.000 euro, belastingvrij.

Belg wint 200.000 euro via Grote Vastgoedwedstrijd van Century 21

"Een droom die uitkomt"

Meer dan duizend verkopers namen de voorbije maanden aan de actie deel en waagden hun kans. Michel verkocht vorig jaar z’n woning via Century 21 Immo Demeuse in Erpent. Vandaag kon hij z’n oren niet geloven. "Het is een echt een droom die uitkomt. Ik weet ook al heel goed wat ik met het kapitaal zal doen: mijn nieuwe woning in Sicilië bekostigen. Op mijn leeftijd - ik ben 60 - is het niet zo makkelijk om een hypotheek te verkrijgen. Dat is in één keer opgelost."

"We willen niet alleen bakstenen verkopen"

Century 21 Benelux, dat dit jaar ook haar 30-jarig bestaan viert, is alvast erg blij met de actie. Béatrice Demeuse van Century 21 Immo Demeuse reageert verheugd: "Wij vinden dat, zeker in deze ietwat onzekere tijden, dromen nog altijd werkelijkheid mogen worden. En daar helpen we graag mee. Als organisatie willen we niet alleen bakstenen "verkopen", maar ook echt impact maken. En dan maken we liever zo mensen gelukkig dan grote budgetten in reclame te steken. Mensen positief verrassen en helpen, er is toch niets mooier."

Of de actie nog een vervolg krijgt, moet intern nog beslist worden, maar is niet uitgesloten. De groep viert dit jaar alvast haar 30-jarig bestaan en is van plan om nog vaker op een positieve manier maatschappelijke impact te genereren.

Ook interessant