Vastgoed

Century 21 plant 1 m² bos per verkocht huis

Century 21 plant 1 m² bos per verkocht huis
Century 21 gaat voor elk eigendom dat het verkoopt 1 m² bos planten. Op die manier wil de vastgoedgroep haar CO2 compenseren en haar klanten bewust maken van de opwarming van de aarde zonder hen een schuldgevoel aan te praten. Century 21 gaat hiervoor in zee met Forest FWD en Natuurpunt. Ze zal in een eerste fase via een halve hectare aan bomen een bos in het Oost-Vlaamse Herzele herstellen.

Een halve hectare aan bos. Dat is wat Century 21 nabij het centrum van het Oost-Vlaamse Sint-Antelinks, deel van de gemeente Herzele zal aanplanten. Het bos sluit aan op het schilderachtige beschermde landschap rond Hof te Tortelboom, goed voor een charmant wandelingetje van 4 km vanaf de kerk van Sint-Antelinks.

Doel is om het hoofdbos te versterken en landschapselementen die de afgelopen jaren zijn verdwenen, zoals heggen, vijvers en boomgaarden, te herstellen. Century 21 doet dit in samenwerking met Natuurpunt en Forest FWD, gespecialiseerd in bedrijfsbossen.

De aanplant vindt plaats in november, de ideale periode om bomen te planten. Voor Century 21 is dit geen eenmalige actie, maar een langetermijninitiatief. Volgend jaar zal een nieuw bos aangeplant worden op basis van de verkoopcijfers van dit jaar.

Olivier Laporta, CEO van Century 21:
"We beseffen dat ook onze activiteiten een impact hebben op het klimaat en daarom willen we onze verantwoordelijk nemen. Op basis van onze verkoopcijfers van 2021 willen we 1 m² bos voor elk verkocht huis aanplanten. Deze halve hectare bos helpt niet alleen om de planeet weer wat meer zuurstof te geven, maar laat Belgen ook opnieuw genieten van meer natuur. De keuze van de gemeente is willekeurig en daarbij volgen we de expertise van Forest FWD. In deze eerste fase planten we een bos in Oost-Vlaanderen aan, volgend jaar is het misschien de beurt aan Wallonië. We willen zo naast ons ‘steentje’ ook ons ‘boompje’ bijdragen en weer meer groene ruimtes creëren in België."

Ook interessant