Bos geplant bij bedrijventerrein t SAS Vekestraat in Kampenhout

  BE   4 december 2017 Bron: Quares
Bos geplant bij bedrijventerrein t SAS Vekestraat in Kampenhout
De zon scheenafgelopen vrijdag, het was een prachtige dag, perfect voor de aanplant van een bos. De Gemeente Kampenhout financierde de aanplant van een nieuw bos gelegen op terrein van intercommunale Haviland. Het terrein is gelegen naast de buffergracht die loopt langs het nieuwe bedrijventerrein t SAS Vekestraat en zorgt als groenbuffer tussen de bedrijven en de omwonenden.
Er wordt enkel gebruik gemaakt van inheemse bomen zoals sleedoorn, eik, knotwilg, es... Het voordeel hiervan is dat deze bomen zich aanpassen aan de lokale groeiomstandigheden en passen dan ook optimaal in het lokale ecosysteem. Daarenboven vormen ze een genetisch erfgoed dat waardevol is om te beschermen en te bewaren. Langs de zijkanten van het bos zal Regionaal Landschap Dijleland een kleurrijke bloemenweide inzaaien en op termijn zal de gemeente Kampenhout er bankjes plaatsen zodat de werknemers van de bedrijven er even kunnen verpozen tijdens hun middagpauze.

Het aanplanten van een bos heeft vele voordelen voor het milieu. Een bos levert immers vele belangrijke ecosysteemdiensten met betrekking tot het milieu, denk maar aan vermindering van CO-uitstoot, productie van zuurstof, waterhuishouding en luchtzuivering. Dit hadden Burgemeester Kris Leearts en zijn schepencollege maar al te goed begrepen. In samenwerking met vzw Vekestraat en Quares parkmanager Kirsten Dejaegere organiseerde ze een plant-event waarbij de bedrijven uit het bedrijventerrein talrijk aanwezig waren mt laarzen aan en schop in de hand.

Een welverdiend drie-uurtje werd voorzien door de voorzitter van VZW Vekestraat: Rudy Allemeersch. Bakkerij Allemeersch zorgde voor overheerlijke mini koffiekoeken en lekker warme koffie die door iedereen gesmaakt werd.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo