Belfius verlaagt tarief groene renovatielening naar 1,55%

  BE   22 februari 2018 Bron: Belfius
Belfius verlaagt tarief groene renovatielening naar 1,55%
In het kader van Batibouw heeft Belfius Bank beslist om het tarief van zijn groene renovatielening te verlagen naar 1,55%. Dit nieuwe tarief dat morgen van kracht wordt, geldt voor alle looptijden en alle bedragen. Met deze historisch lage rentevoet is bij Belfius lenen om een woning veiliger en/of energiezuiniger te maken nog nooit zo goedkoop geweest.

Dankzij het bijzonder voordelige tarief van de groene renovatielening van Belfius is het ongetwijfeld het ideale moment om werken uit te voeren die de energieprestaties van de woning verbeteren Öen zo meteen ook de energiefacturen te verlagen en de CO2-uitstoot terug te dringen.

Vorig jaar profiteerden al talrijke Belfius-klanten van het voordelig tarief van de groene renovatielening om de energieprestaties van hun huis of appartement te verbeteren of om het tegen diefstal of brand te beschermen. Met de nog lagere rentevoet die vanaf morgen ingaat, wil Belfius nog meer Belgen aanmoedigen om zulke investeringen te doen.

Een voorbeeld: een groene renovatielening van 12.500 EUR

Duur van de lening: 60 maanden
JKP (jaarlijks kostenpercentage): 1,55%
Vaste debetrente: 1,55%
Maandelijkse aflossing: 216,59 EUR
Totaal terug te betalen bedrag: 12.995,40 EUR

De groene renovatielening kan o.m. dienen om een oude verwarmingsketel te vervangen, om dak, muren en vloeren te isoleren, om een warmtepomp, zonnepanelen of een waterverwarmingssysteem op zonne-energie te installeren enzovoort. Maar ook voor een energie-audit van de woning, voor de aanleg van een daktuin of voor de financiering van investeringen in powerwalls of in domotica (om het energieverbruik te beheren bijvoorbeeld), kan een dergelijke lening gebruikt worden.

Dankzij de Belfius Mobile-app kan iedere aanvraag voor een groene renovatielening (of iedere andere renovatielening) online worden ingediend, rechtstreeks vanop een smartphone of tablet. Zo kan de klant niet alleen het bedrag van zijn maandelijkse terugbetaling berekenen, maar ook de vereiste documenten ondertekenen op het scherm van zijn smartphone met zijn vinger of met een styluspen. Kortom, een 100% digitale en paperless verwerking, van de simulatieaanvraag tot de officiŽle ondertekening van de overeenkomst.

600 woonkredietspecialisten om iedereen advies op maat te verlenen

Het verwerven van een eigen woning is voor vele Belgen een financieel sleutelmoment. Daarom zet Belfius, naast een scherp tarief en een brede waaier aan kredietformules, ook meer dan 600 woonkredietspecialisten in over het hele land. Zo kan elke klant die een woning wil bouwen, kopen of verbouwen rekenen op een gepersonaliseerd financieel advies en een kredietvoorstel op maat dat afgestemd is op de eigen noden en specifieke financiŽle situatie.

In 2017 opteerden negen op tien klanten bij Belfius voor een hypotheeklening met vaste rente. Zo profiteerden ze van de nog altijd historisch lage rentevoeten. En ook al wordt in 2018 een beperkte stijging van de langetermijnrente verwacht, toch blijven de voorwaarden van de hypothecaire kredieten nog bijzonder voordelig.

2 maanden gratis verzekering Belfius Home & FamilyÖ of meer

Naar aanleiding van Batibouw geeft Belfius Bank & Verzekeringen een korting die overeenstemt met twee maanden gratis verzekering op de totale eerste jaarpremie voor iedere nieuwe Belfius Home & Family-polis die wordt afgesloten tussen 22 februari en 14 mei (inbegrepen). Bovendien genieten 3 bij loting bepaalde klanten van een gratis verzekering Belfius Home & Family gedurende een jaar en maken 50 andere klanten kans op een ticket voor 4 volwassenen voor Pairi Daiza.

Goed om te weten:
Belfius Home & Family is veel meer dan een woning- en familiale verzekering in 1 pack. Ze biedt heel wat extraís waaronder:
 • de waarborg home computer
  U struikelt in uw woning met uw laptop in uw handen en hij valt stuk op de grond. U bent verzekerd tot Ä1.500 voor materiŽle schade!
  Die waarborg geldt ook voor uw vakantieverblijf of studentenkamer.
 • de keuze voor herstelling in natura bij gebouwschade
  Wij regelen de afspraken met professionele herstellers uit ons netwerk. Zo bent u verzekerd van een kwaliteitsvolle herstelling zonder lange wachttijden!


Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo