Woonleningen

Belfius introduceert woonkrediet met looptijd tot 30 jaar voor energie-efficiënte woningen

Belfius introduceert woonkrediet met looptijd tot 30 jaar voor energie-efficiënte woningen
Belfius hecht veel waarde aan het helpen realiseren van de woondromen van Belgische gezinnen. Vanaf 8 juli kunnen klanten bij Belfius een woonkrediet met een looptijd tot 30 jaar aanvragen voor de aankoop of renovatie van een energie-efficiënte woning*. Dit krediet wordt aangeboden tegen een aantrekkelijk tarief.

Belfius biedt al rentekortingen aan voor het bouwen of kopen van energie-efficiënte woningen en voor energierenovaties. Met de nieuwe mogelijkheid om de afbetaling over 30 jaar te spreiden, wordt het voor meer mensen mogelijk om een woonkrediet af te sluiten en te investeren in energie-efficiënte verbeteringen.

Belfius wil hiermee:
  • Belgische gezinnen ondersteunen in de energietransitie en voldoen aan de steeds strenger wordende normen richting 2050.
  • Meer mensen, waaronder alleenstaanden, jonge gezinnen en huishoudens met bescheiden inkomens, in staat stellen om te investeren in een energiezuinige woning.
  • Mensen helpen hun energieverbruik te verminderen.
  • De waarde van de woningen van klanten veiligstellen voor de toekomst.

Klanten van Belfius kunnen nu profiteren van deze nieuwe kredietoptie, die past binnen de ambitie van Belfius om zijn sterke positie in de woonkredietmarkt verder uit te bouwen en alle Belgen te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun woondromen.


*Het betreft hier woningen met een energiescore kleiner dan of gelijk aan 150 kWh/(m² jaar), nieuwbouwwoningen en/of renovaties waarbij de energiescore met minstens 30% verbetert. Meer informatie is terug te vinden in de prospectus van Belfius Bank.