Dossier Batibouw

Batibouw 2017: Good tools - Good professionals - Good projects!

  BE   15 februari 2017 Bron: Batibouw
Batibouw 2017: Good tools - Good professionals - Good projects!
Een goed vakman kan niet zonder goed gereedschap. Alleen met kwalitatief gereedschap kan een ervaren vakman ook goed project opleveren. Batibouw zet Paleis 9 deels in het teken van de cruciale driehoeksverhouding goed gereedschap – goede vaklui – goed project. 
Een vakman die op de werf aankomt in een bestelwagen met al zijn gereedschappen los in de laadbak, zal een weinig betrouwbare indruk achterlaten. Bovendien zal hij kostbare tijd verliezen met telkens het juiste materieel voor de taak te zoeken. En wanneer die vakman dan ook nog eens met een aftandse boormachine op een krakkemikkige ladder aan de slag gaat, is het vertrouwen in een kwalitatief eindresultaat snel zoek.

Specialisten in de kijker

Kortom, een vakman heeft niet alleen het juiste, maar ook kwalitatief gereedschap nodig. Al die noodzakelijke hulpmiddelen om veilig en kwalitatief te werken, ontdekt de vakman in Paleis 9 van BATIBOUW. De toeleveranciers krijgen hiermee een nieuwe plaats in het beursgebeuren. Op de standen kunnen professionals de nieuwste tools in een beveiligde ruimte ontdekken én testen in de meest uitdagende omstandigheden. Ook particulieren die tips willen krijgen en uitkijken naar de nieuwste innovaties en producten op het vlak van gereedschappen en tools, zijn welkom in Paleis 9. Benieuwd naar de verschillende demo’s en wedstrijden die er zullen plaatsvinden? Neem dan zeker een kijkje in de kalender op de website van Batibouw. 

Volledig uitgeruste vakman

Een goed uitgeruste vakman is meer dan een goed gevulde gereedschapskist. Het begint al bij de werkkledij. Die moet robuust, functioneel en flexibel zijn. En in sommige omstandigheden moet ze ook bijdragen aan de veiligheid van de vakman, bijvoorbeeld dankzij reflectoren. Dan is het zaak om zijn gereedschap op een overzichtelijke en veilige manier te transporteren. Daarvoor heeft hij keuze uit tal van oplossingen voor de inrichting van zijn bedrijfswagen. Voor het werk op hoogte mag hij niet meer op een ladder werken. Daarvoor zijn er tal van veilige alternatieven zoals hoogtewerkers, rolsteigers of gevelsteigers. Om zijn product te vervaardigen of zijn werk te klaren, kan de vakman zijn atelier uitrusten met allerhande bewerkingsmachines. Op de werf heeft hij specifiek handgereedschap. De trend vandaag is hoe langer hoe meer draadloos gereedschap. De vakman kan de batterij afstemmen op het soort werk en de duurtijd. Zo kan hij altijd optimaal werken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo