Keukens

Batibouw 2014: inbouwvaatwassers met label A+++

Op Batibouw 2014 zet Bosch het gamma inbouwvaatwassers met label A+++ in de kijker. Dankzij nieuwe technologieën zoals OpenAssist en Zeolith, het ingenieuze glazenrek, en diverse extra functies beantwoorden de toestellen nog beter aan de hedendaagse verwachtingen op het vlak van gebruiksgemak, energieverbruik en keukendesign.

Het vernieuwde gamma inbouwvaatwassers van Bosch is uitgerust met nieuwe technologieën en functies die ervoor zorgen dat je vanaf nu ook je mooiste wijn- en champagneglazen met een gerust hart aan de vaatwas mag toevertrouwen. De openingstechnologie OpenAssist maakt het mogelijk om de vaatwasser greeploos te openen – wat extra mogelijkheden creëert voor greeploos keukendesign. Daarnaast zijn het hun ultrazuinige karakter en de diverse praktische vaatwasfuncties voor specifieke situaties waarmee de toestellen zich laten opmerken.

Ingenieus glazenrek

Ingenieus glazenrekJe (her)kent het vast wel: na een etentje met vrienden gaat alle vuile vaat de vaatwasmachine in, behalve je mooiste wijn- en champagneglazen. Die durf je niet in de vaatwasmachine stoppen. Bij gebrek aan een veilig alternatief was je ze dan maar met de hand af. Maar ook dat is niet zonder risico, want bij het afdrogen gaat het al eens mis en vallen er scherven te betreuren.

Bosch zocht en vond de oplossing: een glazenrek voor 4 hoge wijnglazen of champagneflutes. Dankzij deze ingenieuze houder mag je zelfs de meest delicate wijn- en champagneglazen aan de vaatwasmachine toevertrouwen. Elk glas zit veilig en apart vastgeklemd in de houder. Doordat de glazen geen contact kunnen maken, blijven ze perfect krasvrij.

Het glazenrek is niet alleen een voltreffer om delicaat en duur glaswerk een optimale bescherming te bieden tijdens de volledige vaatwascyclus. Ook wanneer je veel vuile wijn- of champagneglazen hebt, komt dit handige accessoire van pas.

In de onderste korf van de korfsystemen VarioFlex en VarioFlex Plus passen maar liefst 4 houders, goed voor in totaal 16 glazen op hoge voet. De vaatwassers beschikken over een speciaal programma (40 °C) om glazen perfect en met de grootste zorg te reinigen.

OpenAssist

Bosch merkte op dat greeploze keukens de voorkeur genieten. Speciaal voor deze keukendesigntrend ontwikkelde de Duitse fabrikant ‘OpenAssist’, een nieuwe deuropeningstechniek. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk om de deur van de vaatwasser te openen door middel van een lichte druk op het frontpaneel. Doordat er geen handgreep meer nodig is om de deur van het toestel te openen, kan vanaf nu ook de vaatwasmachine greeploos worden ingebouwd.

A+++ dankzij Zeolith technologie

De inbouwvaatwassers zijn uitgerust met de Zeolith-technologie die gebaseerd is op de eigenschap van natuurlijke Zeolietmineralen om vocht te absorberen. Bosch maakt gebruik van de mineralen om het vocht uit de lucht te halen na de spoelcyclus. Tijdens dit proces komt energie vrij onder de vorm van warmte die ingezet wordt om het vaatwerk te drogen. Daardoor verbruiken de toestellen nauwelijks stroom voor het drogen van de vaat.

De Zeolith-technologie zorgt ervoor dat de vaatwassers uitstekende papieren kunnen voorleggen inzake energieverbruik: tot -10% van het laagste energieverbruik in de beste energie-efficientiëklasse A+++.

Interessant is dat de Zeolietmineralen na elke vaatwascyclus automatisch geregenereerd worden waardoor ze een vaatwasleven lang meegaan zonder dat je ze moet vervangen.

Speciale functies

>Bosch inbouwvaatwassersBehalve de standaardprogramma’s beschikken de vaatwasmachines over speciale functies zoals Intensieve Zone, HygiënePlus, en VarioSpeedPlus.

Dankzij de functie Intensieve Zone neemt de vaatwasser het intensieve schrobwerk van hardnekkig vuile vaat met plezier van je over. Gedaan met schrobben vooraleer de vieze potten en pannen de vaatwasmachine in kunnen. Het volstaat om ze in de onderste zone te plaatsen. Daar worden ze stevig aangepakt met behulp van een verhoogde temperatuur en sproeidruk. Handig is dat je in de bovenste korf tegelijkertijd gewoon of zelfs delicaat vaatwerk kwijt kan.

De functie HygiënePlus is ideaal voor het reinigen van zuigflessen en keukenmateriaal. Tijdens dit programma blijft de hoge temperatuur langer behouden waardoor bacteriën en ziektekiemen er moeten aan geloven.

Wanneer het vooruit moet gaan, maak je gebruik van de functie VarioSpeedPlus. Daarmee kort je een vaatwasprogramma naar keuze in met 66%. Het gaat drie maal sneller en alle vaatwerk ziet er steeds picobello gewassen uit.

De aanbevolen verkoopprijs van het gamma inbouwvaatwassers met label A+++ van Bosch schommelt tussen 999 euro en 1.249 euro voor het 86 cm hoge topmodel SBE69U11EU, btw en recupel inbegrepen.

U vindt Bosch tijdens Batibouw 2014 in Paleis 11 stand 315

Ook interessant