Isolatie

BEN Challenge #9: Met goede vloerisolatie heb je minder snel koude voeten

BEN Challenge #9: Met goede vloerisolatie heb je minder snel koude voeten
Eurofloor van Recticel Isulation
Een niet-geïsoleerde vloer heeft een oppervlaktetemperatuur van ongeveer 11 °C, zelfs bij een binnentemperatuur van 22 °C. Dankzij een goede vloerisolatie stijgt de temperatuur naar gemiddeld 20 °C. Een geïsoleerde vloer voelt dus veel comfortabeler aan, en je hebt minder snel koude voeten.

Vloerisolatie voel je ook aan je portemonnee. Doordat de stralingstemperatuur van je vloer verhoogt, bereik je gemakkelijker de comforttemperatuur. Daardoor kan je 1 tot 3 °C minder stoken om hetzelfde warmtegevoel te krijgen.

Eurofloor: de dunste vloerisolatie voor elk isolatiepeil

De Eurofloor- en Eurofloor 300-vloerisolatieplaten van Recticel Insulation hebben een kern in hard polyurethaanschuim en een bekleding die bestand is tegen de alkaliën die aanwezig zijn in chape of beton.

Beide platen hebben een prima lambdawaarde en dus een hoge isolatiewaarde. Al met een dikte van 7 cm voldoe je aan de BEN-eisen.

Dankzij het kleine formaat en het handige rasterpatroon op de bekleding zijn de platen gemakkelijk te verwerken en te versnijden.
­
Lees meer...

Voor het plafond van de garage of de kruipkelder: Mupan Façade of Multimax 30

BEN Challenge #9: Met goede vloerisolatie heb je minder snel koude voeten
Voor de isolatie van het plafond van je garage of kruipkelder kan je kiezen tussen twee types van glaswolplaten: Mupan Façade (met een lambdawaarde van 0,032 W/mk) en Multimax 30 (met een lambdawaarde van 0,030 W/mk). Beide platen hebben alle voordelen van de glaswolplaten van ISOVER.
­
Lees meer...