Verbouwen

Atypisch kantoorgebouw wordt woongebouw

In Weesp zal een qua draagconstructie atypisch kantoorgebouw uit de jaren zeventig worden getransformeerd tot woongebouw. Het ontwerp is afkomstig van Dittmar Bochmann Architecten. Leeg stond het kantoorgebouw aan de Amstellandlaan in Weesp niet. Maar veel scheelde het ook niet. Het gebouw uit 1974 was al jaren onderbezet. Gezien de marktomstandigheden was er daarbij geen perspectief op verbetering van die situatie. Tijd voor een herbestemming.

Zestien portiekwoningen, negenendertig appartementen en 700 vierkante meter commerciële ruimte zal het gebouw na transformatie huisvesten. Het voorlopig ontwerp voor de transformatie is afkomstig van Dittmar Bochmann Architecten, een bureau dat een jaar geleden is opgesplitst in Dittmar Architecten en Jan Bochmann Architecten. De verdere technische uitwerking wordt verzorgt door Buro Ton Hol in samenwerking met Jan Bochmann Architecten.

“Het voor kantoorgebouwen atypische casco met betonnen dwarswanden om de 7,20 meter bleek zeer geschikt te zijn om in het gebouw appartementen onder te brengen”, vertelt architect Jan Bochmann. “Ook de ligging en oriëntatie van de gebouwen vormen gunstige randvoorwaarden voor transformatie tot woongebouw.”

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant