Atenor verkoopt Vaci Greens gebouw C in Boedapest

  BE   12 december 2016 Bron: Atenor
Atenor verkoopt Vaci Greens gebouw C in Boedapest
Belgische vastgoedontwikkelaar ATENOR kondigde vandaag de verkoop aan van VACI GREENS Gebouw C aan het Tsjechische beleggingsfonds ZFP realitní fond (beheerd door ZFP Investments). Dit gebouw is een van de drie gebouwen die door ATENOR werden afgerond binnen haar succesvolle VACI GREENS ontwikkeling in Boedapest. Gebouw C, afgewerkt in juni 2015, bestaat uit 18.500 m˛ kantoorruimte, die volledig verhuurd is aan General Electric.

De volledige VACI GREENS ontwikkeling, die in 2008 werd opgestart door ATENOR, zal bestaan uit zes kantoorgebouwen, in totaal goed voor meer dan 120.000 m˛ eersterangs kantoorruimte. Ideaal gelegen in het zich snel ontwikkelende zakelijke district van de VACI CORRIDOR, kreeg de ontwikkeling de hoogste BREEAM milieucertificering, en ook verschillende internationale vastgoedprijzen. Het trok prestigieuze huurders aan, in het bijzonder GENERAL ELECTRIC, dat VACI GREENS koos om er zijn “European Global Operations Center“onder te brengen.

De impact van deze verkoop bevestigt de meest recente prognose die ATENOR bekendmaakte voor 2016. De beleggingsmarkt is zeer actief geweest in Boedapest en diverse investeerders tonen een sterke interesse voor de aankoop van de gebouwen A (15.700 m˛, voor 88% verhuurd aan verschillende huurders) en B (25.300 m˛, 65% verhuurd).

ZFP Investments is een Tsjechische dochtervennootschap van IAD Investments - de oudste Slowaakse beheerder van beleggingsfondsen en zijn geschiedenis gaat terug tot 1991. Zijn activiteiten zijn verspreid over de Slowaakse Republiek, de Tsjechische Republiek en andere landen van Centraal-Europa. De huidige activa onder beheer van de fondsen van IAD Investments bedragen ca. € 420 miljoen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo