Nieuwbouw

140 meter hoge woontoren in Brussel geopend

De hoogste woontoren van België staat vanaf nu in de havenwijk van Brussel, tegenover Tour & Taxis. De 140 meter hoge Up-site woontoren telt 251 appartementen op 41 verdiepingen. Tijdens de maand juni stelt de eigenaar van het penthouse op de 41ste verdieping zijn optrekje ter beschikking van bedrijven die er gasten uitnodigen. Op de openingsavond konden de journalisten al het adembenemende zicht over Brussel en omstreken bewonderen.

Up-site is een project van de beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Atenor. Naast de woontoren staat nog 30.000 vierkante meter kantoorruimte, die al volledig ingenomen is. "Ook de verkoop van de 50.000 vierkante meter appartementen loopt als een trein", zegt Executive Officer William Lerinckx van Atenor.

75 procent van de toren is al verkocht, ongeveer voor de helft aan investeerders en voor de helft aan bewoners. Om nog kopers te lokken is er nu een modelappartement ingericht op de 27e verdieping. "Dit is een uitzonderlijk project op een uitzonderlijke locatie. Voor het appartement van 250 m² op de 27e verdieping moet je dan ook ongeveer een miljoen euro voor neertellen", aldus Lerinckx. Binnenkort zullen de eerste bewoners hun intrek nemen.

Lerinckx benadrukt ook de nieuwe dynamiek in de wijk. "Hiertegenover, naast Tour & Taxis, komt een park van zeven hectare en de garage van Citroën wat verder wordt omgebouwd tot museum voor moderne kunst." De woontoren krijgt ook een wellnesscenter en een privé-cinema.

Ook interessant