Vastgoed

Verkoop van vakantiecottages Center Parcs Port Zélande voltooid

Verkoop van vakantiecottages Center Parcs Port Zélande voltooid
Alle 564 vakantiehuisjes in het Zeeuwse vakantiepark Port Zélande, geëxploiteerd door Center Parcs, zijn verkocht. Met de verkoop bespaart Center Parcs huur en wordt het mogelijk gemaakt om de vakantiewoningen op te knappen en beter uit te rusten. Na Port Zélande hoopt Center Parcs ook de vakantiewoningen in andere vakantieparken in de verkoop te laten zetten.

Lapidus Holding & PVCP

Sinds 1998 is het al het vastgoed in Port Zélande in handen van vastgoedbelegger Klaas Hummel met zijn vastgoedbedrijf Lapidus Holding. Destijds werd het park nog geëxploiteerd door Gran Dorado. Inmiddels wordt het park gerund door Center Parcs, dat in handen is van het Franse Pierre & Vacances Center Parcs Group (PVCP). Volgens Center Parcs CEO Mark Haag Wegmann is het te koop laten zetten van de vakantiewoningen erg aantrekkelijk voor Center Parcs, omdat ze zo de nieuwe eigenaren minder rendement hoeven uit te betalen. Bovendien zit er in de verkoopprijs een bedrag inbegrepen dat wordt gebruikt om de verkochte woning volledig op te knappen en uit te rusten met smarttv’s, jacuzzi’s en regendouches. “Door deze totale vernieuwing en upgrading verwachten we een nog groter publiek aan te spreken, waardoor de bezetting naar verwachting nog verder zal stijgen”, aldus PVCP verkoopdirecteur Enrico de Koster.

Center Parcs Port Zélande

Nadat Klaas Hummel en Center Parcs overeenstemming hadden bereikt over het plan, werden vorig jaar in maart de eerste vakantiecottages in Port Zélande te koop gezet. De verkoop aan particulieren verliep voorspoedig en er werden in totaal 234 woningen verkocht. De overige 330 vakantiewoningen en de centrale voorzieningen zijn nu aangekocht voor 78 miljoen euro door een groep buitenlandse institutionele beleggers onder leiding van Franse assetmanager Atream, zodat de verkoop compleet is. De totale opbrengst komt daarmee op meer dan 120 miljoen euro.

Center Parcs Port Zélande

Center Parcs hoopt behalve met Hummel ook met andere grote vastgoedeigenaren overeenstemming te krijgen over de verkoop van de vakantiewoningen. Bij de aan particulieren verkochte bungalows is het overigens niet de bedoeling dat zij zich deze woningen toe-eigenen. Zij zullen de door hun bezeten vakantiewoningen ook op de normale manier moeten huren als zij er gebruik van willen maken. Ze zullen echter wel gegarandeerd 5% rendement per jaar verdienen in de eerste 15 jaar.

Center Parcs Port Zélande

Ook interessant