Bedrijfsnieuws

Center Parcs gaat fors investeren

Center Parcs investeert "honderden miljoenen" euro's in nieuwe bungalowparken en het uitbreiden van bestaande complexen. Het bedrijf viert in 2008 het veertigjarig bestaan en maakt op 4 juni in Amsterdam de concrete invulling van de plannen op korte en middellange termijn bekend.

In 1968 ging het eerste park open, de Lommerbergen bij Reuver (Limburg). Destijds heette Center Parcs nog Sporthuis Centrum. De eerste 'luxe' huisjes waren voorzien van centrale verwarming en een kleurentelevisie, destijds nogal bijzonder. Dat gold ook voor het golfslagbad.

Buitenland

Het bleef niet bij dat ene bungalowpark. In 1986 werd de naam gewijzigd in Center Parcs, wegens uitbreidingsplannen in het buitenland. Anno 2008 beschikt het concern over acht parken in Nederland en negen over de grens.

In het boekjaar 2006/2007 lag de omzet van het bedrijf op ruim een half miljard euro en trokken de parken 3,1 miljoen bezoekers.

Marktleider

De afgelopen vier decennia groeide Center Parcs naar eigen zeggen uit tot "onbetwiste marktleider" in korte vakanties in Europa. Begrippen als 'midweek' en 'subtropisch zwemparadijs' haalden het Van Dale woordenboek en een op de drie Nederlanders verbleef wel eens in een van de parken.

Center Parcs Europe maakt sinds 2003 onderdeel uit van de Franse Pierre & Vacances Groep. De afgelopen jaren werd al fors geïnvesteerd. Zo opende vorig jaar het zeer luxe park Le Lac d'Ailette bij Reims (Frankrijk) en begint in 2008 de bouw van een vierde park in Frankrijk.

De oplevering van dat bungalowpark is voorzien in 2010 en de investering bedraagt 200 miljoen euro.

Ook interessant


Build for Life