Knokke krijgt resort met twee hotels en vakantieresidenties

  BE   29 november 2016 Bron: Twin Properties
Knokke krijgt resort met twee hotels en vakantieresidenties
Aan de Kalvekeetdijk in Knokke verrijst de komende jaren het grootste toeristische resort van de laatste jaren, met twee hotels en 130 vakantieresidenties van Holiday Suites: Knokke-Heist Resort. De West-Vlaamse projectontwikkelaar Twin Properties slaat daarvoor de handen in elkaar met Accor, een van de grootste hotelgroepen van Europa. Knokke-Heist Resort omvat een ibis Budget-hotel met zeventig kamers, een Mercure-hotel met 89 kamers en 130 vakantieresidenties. Op het braakliggende terrein komen in totaal ook zestig bovengrondse parkeerplaatsen, een ondergrondse parking voor negentig wagens, fietsenstallingen, een petanqueveld, twee buitenzwembaden en een conciërgewoning.

“De eerste bouwfase, die van het ibis Budget-hotel, start in april volgend jaar”, zegt projectdirecteur Gunther Van de Walle van Twin Properties. “De opening is gepland voor januari 2019. De bouw van het Mercure-hotel, dat iets luxueuzer is en ook zes seminarieruimtes telt, start in april 2018. De opening, inclusief het zwembad, is gepland voor het voorjaar van 2020. Ten slotte volgt, in drie fases, de bouw en opening van de 130 Holiday Suites.”

Voor elk wat wils

“Knokke-Heist Resort is een mooi voorbeeld van voor elk wat wils”, gaat Van de Walle verder. “Het biedt zowel degelijke budgetovernachtingen als een meer upscale hotel en volledig uitgerust vakantiewoningen. Bovendien hechten we veel belang aan het landschappelijke aspect: het hele resort krijgt een prachtige binnentuin die is ontworpen door landschapsarchitect Andy Malengier uit Wervik. Hij voorziet onder meer in twee buitenzwembaden, waarvan een voor kinderen, een petanqueveld, een speelzone en ruim driehonderd vierkante meter terrassen.”

Volgens Van de Walle schreeuwt Knokke, de meest exquise badstad van het land, om een resort van die omvang. “De stad telt weinig ketenhotels”, legt hij uit. “Burgemeester Lippens heeft al verschillende keren beklemtoond dat de regio kampt met een gebrek aan kwalitatieve hotels. Daarnaast zijn hotelovernachtingen in Knokke relatief duur, en met het ibis Budget willen we daar verandering in brengen. Knokke klokt af op enkele honderdduizenden bezoekers per jaar en heeft met het Zwin, goed voor 200.000 bezoekers per jaar, het nieuwe golfterrein en de tien kilometer lange kustlijn heel wat troeven.”

Knokke krijgt resort met twee hotels en vakantieresidenties

Investeren in hotelkamers

Zoals dat ook bij andere hotelprojecten van Twin Properties het geval is, kunnen particuliere investeerders een of meerdere hotelkamers kopen en zo delen in de winst van het hotel. Een kamer van het nieuwe ibis Budget is beschikbaar vanaf 132.500 euro exclusief btw. “Met Knokke-Heist Resort willen we niet alleen toeristen, maar ook investeerders verleiden”, zegt Van de Walle nog.

“Vastgoed in Knokke is quasi onbetaalbaar, maar in de duurste badstad van België komen wij nu met het goedkoopste beleggingsvastgoed. We zijn ervan overtuigd dat het resort rendabel wordt. Zo zijn er niet alleen de vele toeristische troeven van de stad, maar ook de strategische ligging van het resort. Met onder meer de heraanleg van het kruispunt tussen de N49 en de Kalvekeetdijk is het gebied tussen het station, de Natiënlaan en het Walletje in volle ontwikkeling.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo