Architecturaal zeilschip voor anker aan Brussels kanaal

  BE   26 maart 2014 Bron: Architectura
Echt varen zal dit schip niet doen, maar de witte geometrische vormen doen toch verdacht veel denken aan de zeilen van een schuit. De appartementsgebouwen aan de Vilvoordse kaai zijn dan ook een moderne impressie van het voormalige havengebied, met een snuifje maritieme nostalgie. A.D.E. Marc Stryckman Architects zette samen met Ondernemingen Jacques Delens de wind in de zeilen.

Het appartement is gebouwd in het kader van het 1000-Woningenplan. Dit plan wil - zoals de naam al doet vermoeden - 1000 publieke kwaliteitswoningen bouwen waarbij de huurprijzen ongebonden zijn aan speculatie. Mohamed Ouriaghli, Schepen van Huisvesting in Brussel is alvast tevreden: "Dit specifieke project is één van de meest bijzondere: gebouwd volgens de 'lage-energie'-norm, maximaliseert het de energetische prestaties door gebruik te maken van hernieuwbare energie. Het draagt op eigen schaal bij aan de essentiële herdynamisering van de Kanaalzone."

Atypisch

Het complex is opgedeeld in 3 gebouwen. Elk gebouw heeft een afzonderlijke toegang tot de straat en de gemeenschappelijke tuin, die achter het complex ligt. De ondergrondse verdieping kan 26 auto's stallen en heeft verschillende fietslokalen, 35 kelders en enkele technische ruimtes. Het hele complex biedt plaats aan 35 gezinnen.

Lees verder op Architectura

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo