Amsterdam krijgt vier nieuwe Architects in Residence

  NL   6 februari 2019 Bron: Arcam
Amsterdam krijgt vier nieuwe Architects in Residence
Na twee jaar meepraten en discussiëren over de ontwikkelingen van de stad, geeft Architect in Residence (AiR) Peter Defesche van dvdp architecten dit jaar het stokje door aan maar liefst vier nieuwe Architects in Residence die ieder drie maanden voor hun rekening nemen.

Discussie aanjagen

Sinds 2017 heeft Architectuurcentrum Amsterdam de rol van Architect in Residence in het leven geroepen, inmiddels twee jaar bekleed door Peter Defesche van dvdp architecten. De Architect in Residence is een onafhankelijke ontwerper die in een vrije rol binnen Architectuurcentrum Amsterdam de discussie aanjaagt over stedelijke ontwikkelingen. Aan de hand van columns, opiniestukken, interviews en het agenderen van onderwerpen voor debatten steekt de AiR ‘overal zijn of haar nieuwsgierige neus tussen als het gaat om bouwen in de stad’, aldus Peter Defesche.

Maak kennis met de ontwerpers van 2019

De vier ‘huisarchitecten’ van 2019 hebben ieder een prangend thema dat hij of zij wil aansnijden. Als eerste aan zet in de maanden januari t/m maart zijn Philomene van Vliet en Jan Maas van Boom Landscape die de groene scheggen op de kaart willen zetten. Do Janne Vermeulen, één van de oprichters van Team V Architectuur, onderzoekt in de maanden april t/m juni het onderwerp Smart Cities en de rol van de ontwerper. M3H’s medeoprichter en architect Marc Reniers richt zijn pijlen in de zomer op de woningplattegrond, bijna twintig jaar na de Arcam pocket publicatie ‘Formats for Living. Hekkensluiter Marc Koehler van Marc Koehler Architects (MKA) geeft de residentie van oktober t/m december invulling met het thema Open Building, flexibel en industrieel bouwen volgens de principes van Habraken.

Op de website www.arcam.nl stellen de vier Architects in Residence zich voor aan het grote publiek.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo