Vastgoed

Alides wisselt EFTA-hoofdzetel in voor Sloveense ambassade

Alides wisselt EFTA-hoofdzetel in voor Sloveense ambassade
Vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar Alides koopt het kantoorgebouw in de Handelsstraat 44 van de Republiek Slovenië en verkoopt op haar beurt het gebouw Joseph II aan Slovenië. Alides rondt daarmee twee opvallende transacties af in het hart van de ​ Brusselse Europese Wijk.

Deal met Slovenië

Het kantoorgebouw aan de Joseph II-straat 12-16 dat Alides in 2020 verwierf en tot vorig jaar de hoofdzetel van de Europese Vrijhandels Organisatie (EFTA) was, werd verkocht aan de Sloveense overheid.

Het gebouw omvat 6 bouwlagen, goed voor 3.013 m² kantooroppervlakte, en telt 23 parkeerplaatsen. Het wordt vanaf het vierde kwartaal van 2023 de nieuwe thuishaven van zowel de ambassade als het consulaat van de Republiek Slovenië. De grondige renovatiewerken, met als doel de oprichting van een duurzaam (Breaam Excellent) kantoorgebouw, werden inmiddels opgestart.

Een nieuwe strategische aankoop in de Europese Wijk

Alides verwerft op haar beurt een strategische locatie aan de Handelsstraat 44, dat tot op heden dienst doet als Sloveens ambassade. Dit kantoorgebouw heeft een oppervlakte van 3.336 m² en beschikt over 62 ​ parkeerplaatsen. De bouwvergunning voor de doorgedreven renovatie van het nieuwe project, dat ‘Commerce 44’ werd gedoopt, Het project wordt ‘Commerce 44’ gedoopt en de bouwvergunningsaanvraag werd intussen ingediend. ​

“Het wordt een state-of-the art project dat zal voldoen aan de strengste normen inzake duurzaamheid. De schitterende ligging in het administratieve centrum van Brussel en van Europa maken maakt van dit kantoorgebouw een uitzonderlijke opportuniteit voor organisaties of bedrijven die zich hier willen vestigen,” aldus Rikkert Leeman, CEO van Alides.


Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt maar beide partijen beklemtonen de bijzonder vlotte samenwerking. Voor Alides betreft deze acquisitie, na Oxygen, Square de Meeûs, Copernicus (vruchtgebruik aan de Europese Commissie), ​ Joseph II 12-16 en Montoyer 34 een volgende strategische aankoop in de Europese wijk .

Ook interessant