Alides realiseert topdeal in Luxemburg

  BE   1 juli 2020 Bron: Talking Birds
Alides realiseert topdeal in Luxemburg
De Gentse investeerder en ontwikkelaar, Alides REIM NV, meldt de verkoop van de aandelen van Alides Lux S..r.l, eigenaar van Espace Kennedy B. De koper is SCI PENSION Plus, een Frans pensioenfonds beheerd door LaSalle Investment Management, die de transactie heeft begeleid.

Espace Kennedy B is n van de meest gegeerde gebouwen op toplocatie Kirchberg in Groothertogdom Luxemburg. Het pand telt ruim 5.835 vierkante meter kantoorruimte en ligt aan de Avenue John F. Kennedy, de hoofdstraat die Kirchberg verbindt met het stadscentrum van Luxemburg.

Dit kroonjuweel werd door Alides aangekocht in juni 2018. Na een grondige renovatie slaagde Alides er in no time in om het kantoor 100% te verhuren, onder andere aan n van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Door de deal met SCI Pension Fund verlaat Espace Kennedy B, amper 2 jaar na de aankoop de familiale investeringsportefeuille van de groep, maar niet zonder mooie meerwaarde.

"Als ambitieus groeibedrijf willen we ons na deze deal verder blijven focussen op de Luxemburgse vastgoedmarkt en op nieuwe strategische acquisities en ontwikkelingen. We mikken hierbij op sterke stedelijke locaties in de Benelux en Polen, waar het creren van toegevoegde waarde of mogelijkheden tot herbestemming onze focus krijgen, aldus CEO Rikkert Leeman.

In de Brusselse Wetstraat ontwikkelt Alides REIM NV momenteel het gloednieuwe state of the art kantoorcomplex Copernicus, een toren van 55 m hoog en 14 verdiepingen, goed voor ongeveer 15.000 m. Oplevering wordt voorzien eind 2020.

In Gent wordt de commercialisatie en bouw van het project Forum/LUX, een gemengd project bestaande uit 20.000 m kantoor en 27.000 m residentieel, verder gefinaliseerd. Op deze site zal Alides REIM NV vanaf 13 juli haar intrek nemen in een gloednieuw hoofdkantoor.

Met bovenvermelde transactie bevestigt Alides nogmaals haar dynamisch en hybride profiel als investeerder en ontwikkelaar. Op deze manier wordt, in het licht van de steile ambities, de financile slagkracht van de groep nog verder versterkt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo