Woonprojecten

Rodania-gebouwen in Wemmel maken plaats voor CUBIC-woonproject

Rodania-gebouwen in Wemmel maken plaats voor CUBIC-woonproject
Projectontwikkelaar Alides — onderdeel van de Group Maes — stelde afgelopen woensdag ter gelegenheid van de laatste fase van de sloop van de Rodania-gebouwen in Wemmel het CUBIC-woonproject voor. Op de site aan de Limburg Stirumlaan verrijzen 52 lichtrijke appartementen en 10 schakelwoningen.

“Er is grote vraag naar woningen voor mensen die ‘the best of both worlds’ willen: de charme van een kleinere dorpsgemeenschap en de nabijheid van de grote stad met alle mogelijke faciliteiten. De site aan de Limburg Stirumlaan biedt beiden”, steekt CEO Rikkert Leeman van Alides van wal.


De nieuw te ontwikkelen site bevindt zich op een steenworp van zowel het centrum van Wemmel als van de ring rond Brussel. De site is 4.379 m2 groot en was tot voor kort de thuisbasis van het Belgisch-Zwitserse horlogemerk Rodania. Het pand, waarin zich de burelen en de toonzaal van Rodania bevonden, staat op de lijst van architecturaal patrimonium van de gemeente Wemmel. Dat vergt vanzelfsprekend ook een bijzondere architecturale invalshoek.

Rodania-gebouwen in Wemmel maken plaats voor CUBIC-woonproject
“De bestaande gevel wordt geïntegreerd in het appartementenvolume van het CUBIC-project”, weet Rikkert Leeman. Dat maakt de sloop van het pand een precisiewerk. “In tegenstelling tot wat men zou verwachten is een sloop niet altijd een kwestie van brute kracht, maar ook van maatwerk en respect voor de omgeving.”

Rodania-gebouwen in Wemmel maken plaats voor CUBIC-woonprojectBob Rottiers (links), commercieel directeur bij Van Laere, dat instaat voor de bouw van CUBIC in opdracht van Alides (CEO Rikkert Leeman, rechts)

Twee volumes rond een groen hart

Het CUBIC-project bestaat uit twee volumes: het ene bestaande uit appartementen, het andere uit eengezinswoningen met een totale bruto vloeroppervlakte van 5.920 m².

Het appartementengedeelte telt vier etages en biedt plaats aan 52 erg lichtrijke appartementen op basis van volgende verdeling:
  • 16 één-slaapkamerappartementen
  • 20 twee-slaapkamerappartementen
  • 2 drie-slaapkamerappartementen
  • 3 villa-appartementen
  • 10 duplexen
  • 1 penthouse

Alle appartementen zijn voorzien van grote raampartijen en een uitpandig zonneterras. De één-slaapkamerappartementen worden aangeboden vanaf 189.500 euro., de twee-slaapkamerappartementen komen op de markt vanaf 250.000 euro. Naast de appartementen worden 10 eengezinswoningen gebouwd.
Er worden 63 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien.

‘Wonen in stijl’

Naast de hoge kwaliteit van de afwerking en de ruime woonruimtes is de ligging de voornaamste troef van het CUBIC-project.

De Brusselse Ring en de E19 liggen binnen handbereik. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer en meerdere fietsroutes naar Asse, Meise en Grimbergen.

De Brusselse metropool, en dus ook Brussels Expo, het Koning Boudewijnstadion en het Heizelpark met het Atomium, zijn binnen handbereik.

Het hart van Wemmel ademt dan weer kalmte en authenticiteit, met een vernieuwd marktplein en gezellige restaurants en winkeltjes. CUBIC bevindt zich nabij verschillende supermarkten en op een paar straten van de gemeentelijke bibliotheek.

Technische details

Het project kreeg groen licht op 16 augustus 2018. De voorziene opleverdatum voor de woningen is 1 juni 2021.

Alides staat in voor de bouw, op basis van een ontwerp van architectenbureau Nero.

Ook interessant