Vastgoed

Alides koopt kantoorgebouw Groenenborgerlaan in Antwerpen

Alides koopt kantoorgebouw Groenenborgerlaan in Antwerpen
Alides - full-service eigenaar, ontwikkelaar, beheerder en exploitant van een gediversifieerde vastgoedportefeuille - verwerft de site en het kantoorgebouw gelegen aan de Groenenborgerlaan 16 te Antwerpen. Het gebouw bestaat uit 6.770 m² kantoorruimte en 175 parkeerplaatsen en heeft een bezettingsgraad van 79%. De belangrijkste huurder is HR-dienstenleverancier Acerta. Met deze vierde belangrijke aankoop versterkt Alides haar positie in Antwerpen.

De verkoop van de site door ETION Synergia vzw aan Alides werd vandaag beklonken. De transactie betreft een asset deal en werd voor de verkoper begeleid door Jones Lang Lasalle, Capital Markets Belux.

Excellente ligging, perspectieven naar residentiële ontwikkeling

De site is gelegen in de groene zuidrand van Antwerpen en is vlot bereikbaar met de wagen dankzij aansluitingen met de A12, E17 en E19. Het perceel ligt aan de R11 (de  Militaire Baan) en heeft een oppervlakte van 11.000 m². De site biedt dankzij zijn ligging in woongebied uitstekende perspectieven voor latere reconversie naar residentiële ontwikkeling.

Alides versterkt positie in regio Antwerpen

Door deze aankoop versterkt Alides opnieuw haar positie in de regio Antwerpen. Naast het residentieel topproject Elysia Park te Edegem en opgestarte ontwikkelingen in Berchem (de herontwikkeling van de voormalige sites van bpost en Proximus) en Kontich is dit op korte termijn de vierde aankoop van de Gentse ontwikkelaar-investeerder in het Antwerpse.

“De aankoop van het gebouw in de Groenenborgerlaan past volledig binnen onze expansiestrategie en ons hybride profiel als investeerder-ontwikkelaar. Deze aankoop is een nieuwe stap in het versterken van onze positie in Antwerpen en in de verdere uitbouw van onze kwalitatieve portfolio van kantoor- en herontwikkelingsprojecten op strategische locaties.”, aldus Rikkert Leeman, CEO van Alides.


kantoorgebouw Groenenborgerlaan in Antwerpen