Al meer dan 35 huizen op het Your Nature eco-resort

  BE   11 april 2019 Bron: Luna
Al meer dan 35 huizen op het Your Nature eco-resort
Your Nature, het eco-resort in aanbouw op het domein van Bois de Péronnes in Antoing (Henegouwen), is in volle opbloei. Meer dan 30 huizen werden geïnstalleerd op de site en de eerste drie gemeenschappelijke gebouwen zijn uit de grond gerezen. Lokale en nationale spelers coördineren de werken om water, elektriciteit en glasvezelkabels te voorzien. De opening van de site voor het publiek is voorzien voor de zomer van 2020. De bestemming wordt gecommercialiseerd door de internationale hotelketen Dream Hotel Group.

Het project Your Nature in het Bois de Péronnes in Antoing verloopt vlot. Op dit moment zijn de eerste vier tweeledige Lake Houses van respectievelijk 2 en 3 kamers en 28 van de 34 Lodge-huizen, al geïnstalleerd. De bijkomende eenheden zullen nog arriveren voor de opendeurdagen die op 26 april beginnen.

Ook de gemeenschappelijke gebouwen beginnen vorm te krijgen. Na de betonwapening van de fundamenten van het gebouw ‘Bureaus & Onderhoud’, worden nu de muren gemetseld. De dakpannen van het onthaalgebouw werden gelegd. Deze dakpannen in OSB (Oriented Strand Board) zijn pannen van dunne houten plaatjes. Ze behoren tot een van de belangrijkste innovaties van de laatste jaren in de houtsector. De constructie van het restaurantgebouw is eveneens gestart: de kraan is geplaatst en de draineringswerken werden net voltooid. Tot slot worden de tegels gelegd van het zoldergebouw waarin de kruidenier-bakker ondergebracht zal worden. De werken vorderen onder het waakzame oog van werfcoördinator Steve Leveau. Hij superviseert de verschillende bouwploegen en de voortgang van de werken, terwijl hij ook waakt over de bescherming van de site.

Al meer dan 35 huizen op het Your Nature eco-resort

'ORES' en 'Carrières et Terrassements' aan boord

Your Nature vroeg aan ORES om de elektrische aansluiting van het project te voorzien gezien zijn rol als distributienetbeheerder.

Er waren meerdere ontmoetingen nodig om zo exact mogelijk het nodige elektrische vermogen te bepalen. Dit sleutelelement heeft ervoor gezorgd dat ORES het meest geschikte technisch-economische voorstel kon voorleggen. Na akkoord heeft ORES alle andere beheerders van kabels en leidingen bevraagd met als doel een synergie te ontwikkelen in het kader van het uitgraven van de nodige greppels. Eveneens op vraag van Your Nature, heeft ORES een haalbaarheidsonderzoek voorgesteld in verband met de openbare verlichting voor het nieuwe wegennet in het kader van dit project.

Op zijn beurt graaft het bedrijf Carrières et Terrassements momenteel de greppels voor de aanvragers. Dankzij dit werk van lange adem zullen de huizen en gemeenschappelijke gebouwen aangesloten kunnen worden op water, elektriciteit en glasvezelkabels. Langs de N503 zijn er eveneens werken bezig om de verschillende netwerken tot aan de ingang van de site te brengen.

Al meer dan 35 huizen op het Your Nature eco-resort

De knowhow van een internationale groep

Your Nature is eind vorig jaar een samenwerking aangegaan met de internationale hotelketen Dream Hotel Group die de bestemming zal commercialiseren. Your Nature geniet zo mee van alle hotelgerelateerde competenties en knowhow van de groep. De opening van het eco-resort is voorzien voor de zomer van 2020.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo