Lening van 44,5 miljoen euro voor bouw van eco-resort Your Nature

  BE   14 juni 2018 Bron: Luna
Lening van 44,5 miljoen euro voor bouw van eco-resort Your Nature
Your Nature heeft bij BNP Paribas en Belfius een lening afgesloten voor een bedrag van 44,5 miljoen euro. Deze kredietovereenkomst betekent dat de bouw van het eco-resort vanaf midden augustus kan starten. Eind juni huldigt Your Nature al het prototype van de ‘Lodge’-vakantiewoning en de eerste 3 kilometer van de omheining rond het domein in.

Your Nature, het eco-resort in aanbouw in het domein van Bois de Péronnes in Antoing (Henegouwen), zet zijn lancering voort. De banken BNP Paribas en Belfius gaven hun akkoord voor een lening van 44,5 miljoen euro aan Your Nature. BNPP financiert 60% van dat bedrag en Belfius 40%. Het bedrag is volledig bestemd voor de bouw van de eerste fase van het project, waarvan de opening in 2019 voorzien is. De kredietovereenkomst betekent dat de werf vanaf midden augustus kan starten, ook al zijn sommige werken al begonnen.

Vandaag ligt al 7 kilometer aan paden klaar om definitief te worden aangelegd, net als de wegen van de toekomstige ingang en de parking. In juni wordt de eerste 3 kilometer van de omheining, die de biodiversiteit respecteert, rond het domein geplaatst. Your Nature tekende daarnaast een contract van zo’n 4 miljoen euro met de firma ‘Carrières et Terrassements’ (C&T) uit Bergen, die gespecialiseerd is in het ontwerpen en verbinden van ondergrondse energienetwerken. Vanaf september zal C&T beginnen met het graven van kanalen voor elektriciteit, water en glasvezel.

De afgelopen twee maanden werden er 17 nieuwe vakantiewoningen gereserveerd en ondertekend, goed voor een bedrag van 4,2 miljoen euro. In totaal worden er 188 vakantiewoningen en 9 gemeenschappelijke gebouwen geplaatst in het bos van Péronnes in Antoing. Your Nature biedt zes types woningen aan in verschillende stijlen: Leaf, Flower, Cottage, Lake, Treeloft en Lodge. Vandaag is 68% van de vakantiewoningen verkocht onder compromis of gereserveerd:
 • 100% van het type Flower;
 • 62% van het type Lake met twee kamers en 92% van het type Lake met drie kamers;
 • 59% van het type Leaf met twee kamers en 66% van het type Leaf met drie kamers;
 • 47% van het type Lodge;
 • 74% van het type Treeloft;
 • 88% van het type Cottage.

Afhankelijk van het type, varieert de prijs van een vakantiewoning tussen 145 000 (Lodge) en 495 000 euro (Flower).

Het prototype van de Lodge wordt voorgesteld op 22 en 23 juni, tijdens de opendeurdagen voor de kopers en toekomstige huurders. De Lodge is ingericht door dezelfde Canadese designer die het Flower-type inrichtte. De Lodge-verblijven zijn hotelsuites van 41 m² in de vorm van een zeilboot. Ze zijn per twee aan elkaar verbonden en ze kunnen samen of apart gebruikt worden door tot 2 keer 2 personen. Ze richten zich zowel op een zakelijk (voor seminaries bijvoorbeeld) als op een toeristisch publiek. Ze bevinden zich in het midden van het domein waar ze opgaan in de omgeving door de houten bekleding en het grote raam met zicht op de natuur. Ze zijn ook voorzien van een hammam-douche.

Het prototype van de Lodge
De Lodge


Lees ook:

Verstuur
 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Loxone
 • bouwinfo