AirFryen in je eigen oven

19 februari 2020 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
AirFryen in je eigen oven
Wie heeft er tegenwoordig nog geen AirFryer thuis? Of bak je nog steeds in frituurvet? In het kader van gezond leven en eten, kun je beter frieten bakken in een AirFryer dan in de vetpan. Frietjes worden droogkrokant gebakken, zijn erg lekker, maar veel minder vet. Bovendien is het apparaat relatief makkelijk schoon te maken. Maar het kan nůg makkelijker. Met de nieuwe AirFry bakplaat van AEG bak je jouw frietjes net zo mooi krokant als in de AirFryer. Met de nieuwe bakplaat kun je dus AirFryen in je eigen oven.

Wat doet een AirFryer?

Wat doet die AirFryer dan precies? Die bakt de friet en snacks met hete lucht. Ja, dezelfde hete lucht als jouw heteluchtoven. Alleen liggen de frietjes in de oven op een bakplaat en liggen ze in de AirFryer in een gaasmandje. Dat gaasmandje zorgt ervoor dat de hete lucht goed door het hele apparaat kan circuleren en daardoor de frietjes aan alle kanten bereikt.

AirFryen in je eigen oven

AirFry bakplaat

Een van de nieuwste accessoires van AEG is de AirFry bakplaat. Deze geperforeerde bakplaat van AEG zorgt ervoor dat de oven als AirFryer gebruikt kan worden. Zo kun je dus friet, aardappelen, gegrilde groenten en chicken wings knapperig en krokant bakken zonder het gebruik van olie. Het is niet meer nodig om een vrijstaande AirFryer aan te schaffen, wat kosten en ruimte bespaart. Verder hoef je niet tussentijds te draaien of op te schudden en zijn de ingrediŽnten altijd perfect gelijkmatig gegaard. Dankzij de perfecte luchtcirculatie zorgt dit voor een tijdsbesparing tot wel 20%.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo