Verbouwen

Afvalcontainers huren tijdens het klussen

Afvalcontainers huren tijdens het klussen
Een nieuwe keuken of badkamer plaatsen? Een nieuwe vloer leggen? Bij grote kluswerken horen ook dikwijls grote hoeveelheden afval. Waar blijf je met dat afval? En hoeveel tijd en geld kost het afvoeren van afval? Overweeg daarom het huren van een afvalcontainer.

Bespaar tijd

Als je een afval- of puincontainer huurt, spaar je ongetwijfeld heel veel tijd uit. Als je het afval zelf afvoert naar het containerpark, kan je ondertussen niet verder werken. In een aanhanger heb je meestal niet heel veel ruimte en het kost meerdere tripjes naar het containerpark om het afval weg te krijgen. Ook op het containerpark verlies je veel tijd. Het is mogelijk dat je moet aanschuiven, je moet het afval sorteren en bent dus weer een tijdje bezig om de aanhangwagen te legen. Zodoende zullen de werken veel langer duren. Met een container heb je dat niet. Je vult de container die voor je deur staat en wanneer die vol is, laat je hem legen. Men brengt meteen een lege container in de plaats, zodat je verder kunt. De volle container wordt ondertussen meegenomen om te legen.

Huur dicht bij huis

Om op de huurkosten te besparen is het aan te raden om een container te huren bij jou in de buurt. Een groot gedeelte van de kost is namelijk het transport. De kosten voor verwerken van het afval zijn nagenoeg overal gelijk. Bijgevolg is het goedkoper te huren bij jou in de buurt.

Voorbereiding

Voordat je een container huurt, kan je best volgende zaken overwegen;
Welk formaat heb je nodig? Vraag vooral advies bij de verhuurder om de juiste container te kiezen. Vooral omdat het transport een groot gedeelte van de kost is, neem je best geen te kleine container.
Welk afval zal in de container gegooid worden? Om ervoor te zorgen dat het afval zeker kan afgevoerd worden is het belangrijk te weten wat er in de container mag. Spreek af met de verhuurder wat je wenst te laten afvoeren, zodat zowel jij als de verhuurder niet voor verrassingen komen te staan.
Hoelang mag de container blijven staan? Verschillende bedrijven hebben verschillende periodes van verhuur. Probeer dus vooraf goed te bepalen hoe lang je de container nodig zal hebben. Kies dan een leverancier die aan jouw noden kan voldoen.
Informeer tijdig de buren. Zo zullen ze de overlast minder erg vinden, dan wanneer er onverwacht zo’n groot ding in de straat komt te staan.
Reserveer voldoende plaats en check of je een vergunning nodig hebt om de container eventueel op een openbare plaats te mogen laten staan. Hou ook extra ruimte vrij voor het plaatsen en ophalen van de container.

Ook interessant