Verbouwen

Ben jij van plan om iets te slopen?

Ben jij van plan om iets te slopen?
Als je wilt gaan bouwen, moet je vaak eerst iets slopen. Sommige mensen kijken heel erg uit naar het slopen want laten we eerlijk zijn; wie houdt er niet van dingen kapot maken? Helaas kunnen maar weinig mensen inschatten hoeveel afval er vrijkomt wanneer zij de sloophamer eenmaal ter hand nemen. Al snel ligt alles vol met afval en het kan een hele operatie worden om dit allemaal goed af te voeren. Mocht je dus binnenkort een verbouwing willen beginnen, dan is het handig om deze tips in je achterhoofd te houden.

Je genereert meer afval dan je denkt

Het maakt niet uit wat je sloopt: je eindigt altijd met veel bouwafval. Zorg er daarom voor dat je een bouwafval container huren gaat. Aan je reguliere container heb je namelijk nooit genoeg en bovendien is het ook verboden om bouwafval via de reguliere afvalverwerker af te voeren. Regel daarom op tijd dat er een goede container bij je op het erf komt te staan. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Je kunt namelijk binnen een paar dagen een container geleverd krijgen wanneer je naar de betere leveranciers gaat. Deze bedrijven hebben ook de mogelijkheid om met spoed te handelen. Bestel je voor 11 uur ’s ochtends een container, dan heb je hem dezelfde dag nog op je erf staan.

Welke container heb je nodig?

Kijk altijd even goed naar welk soort afval je wilt afvoeren. Je kunt namelijk niet zomaar al het afval in een container deponeren. Moet je vele gipswanden slopen, dan mag je niet al dit gips in een en dezelfde container doen. Hetzelfde geldt voor puin: het is niet toegestaan om je puin te stapelen. Daarmee kun je de container namelijk beschadigen. Mocht je je afval kunnen scheiden, dan is het verstandig om meerdere containers te huren voor ieder soort afval. Heb je maar heel weinig afval? Dan kun je voor puinzakken gaan. Deze worden via de post naar je opgestuurd en wanneer ze vol zijn, kun je contact opnemen met de leverancier die de volle zakken zal komen ophalen.

Is je afval vervuild?

Als je je dak gaat verbouwen, is de kans groot dat je vervuild bouwafval moet afvoeren. We hebben het hier dan over sloopafval dat met teer en/of bitumen verontreinigd is. Denk hierbij aan materialen als dakgrind en dakleer. Je mag in deze bouwafval container ook hout, isolatiemateriaal en overig sloopafval deponeren, maar let er op dat dit niet meer dan 20% van de totale hoeveelheid afval mag zijn. Mocht je niet helemaal zeker zijn over wat jij het beste kunt kiezen, neem dan even contact op met je leverancier. Deze kan je vertellen wat voor jou het beste is. Bestel je vervolgens je container, dan staan ze binnen twee dagen op je erf.

Ook interessant