7 manieren om jouw maandelijkse lasten te verminderen

Bron: Bouw & Wonen
7 manieren om jouw maandelijkse lasten te verminderen
Meer geld overhouden aan het einde van de maand, wie wil dat nou niet? Of het nu is om te sparen voor een verbouwing, het huis een opknapbeurt te geven of om gewoon weer eens lekker uit eten te gaan. Hier vind je 7 manieren om jouw maandelijkse lasten te verminderen en meer geld over te houden om te wonen, en te leven.

1. Vaste lasten

Onze vaste lasten nemen, naast de huur of hypotheek, vaak het grootste deel van de kosten voor hun rekening. Het is om die reden ook belangrijk om jaarlijks je contracten eens na te lopen. Zit je nog wel bij de juiste aanbieder en is dit contract nog wel echt wat je nodig hebt? Je kan online je energie vergelijken en op deze manier binnen een paar minuten een compleet overzicht van de goedkoopste aanbieders.

2. Energie besparen

Zit je vast aan een contract? Geen zorgen, er zijn meer manieren om op de energierekening te besparen. Zet bijvoorbeeld al je verlichting om naar LED lampen. Deze lampen zijn een stuk energiezuiniger en gaan wel 30 jaar mee; hoef je voorlopig ook geen lampje meer te vervangen. De overstap naar LED lampen kan tientallen euro’s op de energierekening besparen.

3. Energie opwekken

Een andere mogelijkheid om op energie te besparen is door het zelf op te wekken. Door zonnepanelen te installeren wek je zelf duurzame energie op en heb je na een aantal jaar helemaal geen energiekosten meer. Niet voldoende budget tot je beschikking? Je kan zonnepanelen voortaan ook huren!

4. Verzekeringen

Behalve de vaste lasten zorgen ook de verzekeringen voor een flink totaalbedrag. Houd dus ook deze up-to-date en scherp. Je kan online gemakkelijk en snel je verzekeringen zoals je zorgverzekering, reisverzekering en autoverzekering vergelijken.

7 manieren om jouw maandelijkse lasten te verminderen

5. Alles-in-1

Veel aanbieders geven je fikse korting wanneer je alle diensten bij hen aansluit. Houd bijvoorbeeld al je verzekeringen bij 1 verzekeraar; dit kan je tientallen euro’s besparen.

6. Winkel online

Ook de aanschaf van nieuwe kleding en andere producten kan een stuk goedkoper. In tegenstelling tot de fysieke winkels bieden web shops dagelijks nieuwe kortingen aan. Daarbij houd je ook nog eens meer tijd over om eens wat leuks in het huis te doen.

7. Nieuwe apparatuur

Boor je nog altijd met die oude Makita? Nieuwe apparatuur komt vaak met een energiezuinige aanpak. Van witgoed tot gereedschap, de nieuwe duurzame variant kost een stuk minder energie en zorgt er hierdoor weer voor dat je wat geld overhoudt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo