5 redenen waarom startups beter groeien in coworking spaces

23 juni 2022 Bron: Bouw & Wonen
5 redenen waarom startups beter groeien in coworking spaces
Comfort en flexibiliteit zijn waarschijnlijk de eerste dingen die in je opkomen als we het hebben over coworking spaces. Tegenwoordig dekken coworking-locaties de behoeften van een grote doelgroep, en daarnaast zijn ze uiterst efficiŽnt voor startups. Ben je nieuwsgierig naar hoe zoín werkruimte jouw startup voordelen kan bieden? Hier zijn een aantal redenen die jou zullen overtuigen om je met jouw startup in een coworking omgeving te vestigen.

Lage kosten

Voor de meeste startups kan het een riskante oplossing zijn om veel geld te spenderen aan de kantoorhuur. Decor, meubilair, techniek, kantooronderhoud, schoonmaak, enz. - al deze kosten kunnen snel oplopen en een serieuze deuk in jouw startup-budget betekenen. Proberen om de werkruimte te organiseren en services te boeken, kan een tijdrovend proces zijn, wat je kan afleiden van waar je je op zou moeten concentreren: jouw bedrijf. Bij een coworking space is alles al voor je geregeld. Voor een maandelijks huurbedrag krijgen jij en je team alles wat je nodig hebt om productief en efficiŽnt te werken. Als we het bijvoorbeeld hebben over coworking in Utrecht, bedoelen we een 'pay-per-use'-werkruimte, die speciale bureaus, privťkantoren en vergaderruimtes biedt voor mensen die op zoek zijn naar flexibiliteit.

Samenwerking met een bloeiende gemeenschap

Projecten in de zeer vroege stadia van hun ontwikkeling hebben vaak een of twee werknemers. Maar door zo klein te blijven en thuiskantoren als hun hoofdkwartier te hebben, hebben ze weinig mogelijkheden om te groeien. Daarom verhuizen ondernemers ze naar coworking-ruimtes. Hier sluiten ze zich aan bij een enorme gemeenschap van gelijkgestemde individuen, die later hun kameraden of zakelijke klanten kunnen worden. Sociale interactie helpt mensen niet alleen om energiek, betrokken en geÔnspireerd te blijven, maar maakt startups ook tot volwaardige bedrijven. De nabijheid van de professionals die actief zijn in een breed scala aan bedrijven stelt jou en jouw team in staat om samen te werken met specialisten in design, media, hightech, R&D en tal van andere sectoren. Bij het zoeken naar coworking in Breda, of een andere stad in Nederland, geven huurders toe dat netwerkmogelijkheden enkele van de meest gewaardeerde prioriteiten zijn.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Succesvolle startups zijn ontwikkeld op basis van flexibiliteit. Een belangrijk voordeel van het huren van een gedeelde kantoorruimte is de mogelijkheid om het kantoor te vergroten of te verkleinen wanneer dit nodig is. Maandelijkse lidmaatschapsplannen maken veranderingen in de capaciteit van het kantoor dat je gebruikt nog gemakkelijker, omdat je niet gebonden bent aan langetermijncontracten. Zonder de noodzaak om lange termijn huurcontracten af te sluiten, zijn huurders eigenlijk niet gebonden aan een specifieke locatie, waardoor ze dicht bij hun doelgroep kunnen blijven, of een plek waar ze de juiste mensen voor hun bedrijf kunnen vinden. Gedeelde kantoorruimte is de juiste hub voor bedrijven die opschalen, voor zover deze werkruimte zich gemakkelijk kan aanpassen aan de veranderende behoeften van de startups. Hiermee bedoelen we niet alleen veranderingen in de werkruimtecapaciteiten, maar ook een aanbod van voorzieningen en diensten. Huurders betalen voor wat ze gebruiken, en je ziet dat deze vorm van verhuur erg populair is.

Werkomgeving

Waar startups in het verleden hobby's waren, veranderen ze nu echte carriŤres. Daarom hebben de startende eigenaren een professionele kantooromgeving nodig om klanten te ontmoeten, talenten aan te trekken en te behouden. Huurders kiezen voor coworking-ruimten, omdat dit geschikte kantoorruimtes zijn met alle vereiste voorzieningen en diensten, zoals meubels, technische apparaten, wifi en internet en telefoonlijnen, zonder extra kosten. Een flexibele werkruimte maakt de scheiding van privť en professioneel mogelijk. De effectiviteit van de werkomgeving in de coworking-kantoren heeft ook betrekking op het financiŽle aspect van het runnen van bedrijven. In feite zijn de financiŽle uitgaven voor het vestigen van je startup in een coworking-ruimte aanzienlijk lager dan de financiŽle voordelen die deze werkruimte voor je bedrijf oplevert. Geavanceerde coworking-ruimtes bieden hun huurders eersteklas voorzieningen en diensten die startups helpen groeien. Een goede coworking-gemeenschap omvat doorgaans speciaal uitgeruste ruimtes voor videogesprekken met klanten en regelmatige teamvergaderingen, werkplekbenodigdheden zoals whiteboards, powerdesks en andere kantoorhulpmiddelen, evenals optionele extra's zoals plekken om te ontspannen en pauzes door te brengen.

Werk leven balans

Door het bieden van een flexibele werkomgeving, gericht op het comfort van de huurders, verminderen coworking-ruimtes in heel Nederland de angst voor de balans tussen werk en privť. Leden van dergelijke kantoren houden zich aan de werkschema's die ze het meest prettig vinden. Ze zijn niet afhankelijk van de openingstijden van het kantoor, aangezien de meeste locaties 24/7 klaar staan om hun deuren te openen voor klanten. Aan de ene kant brengt thuiswerken veel afleiding met zich mee die demotiverend werkt op je productiviteit, en in de coworking-ruimte bestaat deze afleiding niet. Aan de andere kant ziet een gedeeld kantoor er meestal niet uit als een kantoor. Stille zones, gemeenschappelijke ruimtes, koffiemachines, keukens en cafťs, gratis drankjes en snacks, sportscholen en douches zijn slechts enkele van de vele extra voorzieningen van het luxe coworking-kantoor.

Ook aan de dienstverlening ter plaatse wordt veel aandacht besteed. Ondertussen bieden de coworking-kantoren een uniek ondersteuningssysteem aan startups. Helemaal aan het begin van ondernemende inspanningen is elke hulp waardevol. De administratieve en technische assistentie, conciŽrgediensten, catering en toegang tot netwerken zorgen ervoor dat steeds meer startups coworking kiezen boven de traditionele kantoren. Het is makkelijker om een bedrijf te starten en te laten groeien als je samen bent met gelijkgestemden.

Conclusie

Als we alles samenvatten, kunnen we stellen dat coworking bedrijven helpt om er professioneler uit te zien en een beter imago naar klanten en opdrachtgevers te projecteren. Startups die gedeelde kantoren kiezen om hun activiteiten uit te voeren, hechten veel waarde aan toegang tot op groei gerichte middelen, de juiste faciliteiten en gemeenschappen. Het is veel makkelijker om de basis voor je bedrijf te testen in het coworking-kantoor. Jouw startup kan de nieuwe Skype, Spotify, Instagram of wat dan ook worden als het geworteld is in het coworking-ecosysteem van Nederland, dat een van de sterkste in Europa is.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo