Vastgoed

We Invest groeit met 125%, meer dan verdubbeld in 2021

We Invest groeit met 125%, meer dan verdubbeld in 2021
Vastgoedscale-up We Invest maakt haar resultaten bekend voor 2021. Ook het afgelopen jaar registreerde de scale-up een duidelijke omzetstijging. Met een groei van 125% zijn ze meer dan verdubbeld qua omzet. Het merk wil in 2022 ook in Vlaanderen haar leiderschap op vlak van innovatie en transformatie van de Belgische vastgoedsector verder vestigen.

We Invest maakt de balans op aan de hand van enkele cijfers:
  • een stijging van 125% van de gefactureerde omzet binnen het franchisenetwerk;
  • Net iets minder dan 1000 transacties, goed voor een omzet van 5,2 miljoen euro binnen het netwerk;
  • een bijna-verdubbeling van het aantal medewerkers, van 80 naar 150;
  • ze gingen van 7 naar 19 vastgoedkantoren
  • een kapitaalsverhoging van 4,5 miljoen euro.

Ook 2021 werd een jaar dat in veel aspecten werd uitgetekend door de coronacrisis. De praktische impact bleef weliswaar beperkt, zeker vergeleken met 2020, toen de vastgoedmarkt lange tijd heeft stilgelegen.

Raphaël Mathieu, CEO van We Invest: ‘2021 was een jaar vol wendingen. Onze activiteiten blijven groeien en alle teams hebben vlekkeloos hun doelstellingen bereikt. Naast de bestaande activiteiten in Brussel en Wallonië, richtte We Invest zich in 2021 op de voorbereiding van haar ontwikkeling in Vlaanderen. Voor 2022 zal de nadruk nog duidelijker liggen op de commerciële ontwikkeling in Vlaanderen, met als doel om in 2023 het hele grondgebied te bestrijken. Het grootste deel van de Belgische vastgoedmarkt situeert zich in Vlaanderen en het is de ambitie van We Invest om ook daar de referentie te worden.’

Innovatie blijft de draaischijf van de successtrategie van We Invest

We Invest heeft in 2021 vers kapitaal kunnen ophalen en verzekerde zo haar verdere ontwikkeling en toekomstige groei. Zo kon We Invest 4,5 miljoen euro ophalen bij publieke en private investeerders. 4M€ daarvan kwam via een serie A-financiering; 0,5M€ kwam in de vorm van een banklening. Daarnaast investeerden ook professionele vastgoedinvesteerders, franchisenemers (vastgoedmakelaars) en succesvolle ondernemers in We Invest.

Uit duizenden kanshebbers werden ze door LinkedIn op de 3e plaats opgenomen in de Top 10 Startups van België en ze kwamen als coproducent prominent aan bod in een nieuw seizoen van Je Vends Ma Maison, een televisieprogramma op RTL-TVI.

Ook in 2022 ambitieuze vooruitzichten

De digitalisering van de vastgoedverkoop blijft voor We Invest een centrale plaats innemen. Ze willen hiermee de verkoopservaring en de klantenservice verbeteren, maar ook hun kantorennetwerk ondersteunen door een reeks nieuwe technologieën die hen in staat stellen meer leads te genereren en zo hun omzet te verhogen.

Ook interessant