4 voordelen van een airco

29 maart 2017 Bron: Bouw & Wonen
4 voordelen van een airco
Heb jij elke zomer last van een warm en benauwd gevoel in je woning? Dan is een airco wellicht een goede oplossing voor jou. Een airco zorgt namelijk voor heerlijke verkoeling tijdens de hete zomermaanden. Maar het verkoelen is niet het enige voordeel. Wil jij de ideale airco? Dan is het verstandig om te kijken of de airco aan de 4 belangrijkste aspecten voldoet. Ben je benieuwd welke aspecten dit zijn? Lees het hier!

1. Verwarmen in de winter

De meeste mensen weten het niet, maar veel nieuwe airco’s kunnen ook verwarmen. Deze airconditioners zijn uitgerust met een warmtepomp. Hoe werkt het verwarmen? Dat is eigenlijk heel simpel. Het koelproces wordt gewoon omgedraaid. De airco neemt buitenlucht op en blaast dit op de gewenste temperatuur jouw ruimte binnen. Deze manier van verwarmen is energiezuinig en behoort dus zeker tot een voordeel van een airconditioning.

2. Ontvochtigen van de lucht

Een derde en belangrijk voordeel van een airco is dat het de lucht ontvochtigd. Als het warm is in België dan is het vaak klam. En dat is onprettig. Je wordt suf en je kunt niet lekker slapen. Het ontvochtigen van de lucht helpt mee om je weer comfortabel te voelen in je eigen huis. Elke moderne airco ontvochtigd, maar wil je er zeker van zijn dat je ruimte niet klam aanvoelt? Let dan op of de airco is uitgerust met een ontvochtigingsfunctie.

4 voordelen van een airco

3. Zuiveren van de lucht

Tot slot is het zuiveren van de lucht een voordeel die een airco biedt. In de lucht zweven veel stofdeeltjes en omdat je dit de hele dag inademt kun je er last van krijgen. Doordat een airco de lucht opzuigt en filtert, komt de lucht gezuiverd terug in jouw kamer. Dit kan een groot voordeel zijn als je bijvoorbeeld allergisch bent voor stof of wanneer je hooikoorts hebt.

4. Verkoelen in de zomer

Het grootste voordeel die een airco biedt is natuurlijk verkoeling. De warme zomermaanden komen er weer aan. Wat is dan een fijner gevoel dan in een frisse slaapkamer stappen? Wil je een airco kopen? Let er dan op dat u een airco kiest met een vermogen die aansluit bij de grootte van uw ruimte. Een airco met een te klein vermogen bereikt je ruimte niet de juiste temperatuur. Koop je een airco met een te groot vermogen? Dan verbruikt je airco veel energie en krijg je grote temperatuurverschillen in je kamer.

4 voordelen van een airco

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo