Belgische raamfolie zorgt voor optimaal thermisch comfort

  BE   20 juli 2016 Bron: Phibo press
Belgische raamfolie zorgt voor optimaal thermisch comfort
De temperatuur bereikt vandaag tropische waarden. Binnenruimtes worden serres, aircoís gaan in overdrive en draaien overuren. Toch is er een eenvoudig efficiŽnte en best betaalbare oplossing om de warmte buiten te houden in kantoorgebouwen, zorgcentra, ziekenhuizen, overheidsgebouwen, particuliere woningenÖ En die oplossing is Belgisch! Als specialist in intelligente glasisolatietechnologie heeft Umisol uit Sint-Niklaas een slimme zonwerende folie ontwikkeld die een ideaal thermisch comfort garandeert. De infrarood-folie wordt van binnenuit op de ramen gekleefd en opereert als een natuurlijk aircosysteem. In combinatie met airco levert het zelfs spectaculaire energiebesparingen op. Umisol heeft een Europees patent op haar uitvinding.

Umisol is niet aan haar proefstuk toe en telt tientallen referenties w.o. het koepelgebouw van het Europees Parlement, diverse rust- en verzorgingstehuizen (RVTís), woonzorgcentra, ziekenhuizen, grote shoppingcentra, prestigieuze kantoorgebouwen, hoofdzetels en overheidsgebouwen.

Zelfs met enige vorm van zonweringprotectie warmen binnenruimtes snel op, met een onbehaaglijk serre-effect tot gevolg. De Umisol-folie kaatst de warmte terug van waar ze komt, doet de binnentemperatuur dalen, weert 99% van de UV-stralen (geen verkleuring van het interieur), terwijl de natuurlijke optische doorkijk of lichtinval behouden blijft. Naast de thermische isolatie is de folie dermate gelamineerd dat ze bij glasbreuk scherven bij elkaar houdt en ook inbraakwerend werkt.

Ook effectief en besparend in winter

Waar de folie in de zomer nog voor een frisse verkoeling zorgt, garandeert het in de winter een aangename warmte door een energie-efficiŽnte thermische isolatie. De opgewekte (radiator)warmte wordt immers terug gekaatst in de ruimte i.p.v. via het raam te ontsnappen. Wat het bvb. interessant maakt om ook de Noordgevel van een gebouw aan te pakken in het kader van energiebesparingen.

Snelle ROI

De energiebesparende raamisolatie kan tot 25% op koelingskosten opleveren in de zomer en tot 30% op de stookkosten in de winter. Daarvoor hoeven geen nieuwe ramen aangekocht te worden.

De investering is eigenlijk helemaal niet zo duur en men heeft een snel terugverdieneffect. Voor particulieren bedraagt de kost tussen 60 en 80 euro/m≤ en voor de kantoormarkt tussen 55 en 64 euro/m≤.

Permanente ontwikkeling

Umisol bestaat sinds 2001, intussen heeft het innoverend bedrijf al veel gedifferentieerd in zijn productengamma, met nieuwe polymeren die veel meer buigen. Voor elke situatie en elke oriŽntatie wordt een andere type infrarood-folie gebruikt. Door de uiterst lage warmte-absorptie kan deze infrarood-film bovendien op ieder glastype worden aangebracht, zelfs op schuine beglazing, zoals bij verandaís en atriums. Nieuw is dat Umisol nu ook van buitenaf folies kan kleven, vooral interessant in bvb. koepelgebouwen waar de plaatsing van binnenuit niet evident is.

Europese actieradius

Umisol is aanwezig in alle Europese landen via eigen kantoren (BelgiŽ, Nederland en Frankrijk), en via een distributienetwerk van gecertificeerde dealers. Sedert twee jaar is Umisol ook partner van Essent, leverancier van elektriciteit en aardgas die via de RWE-groep in de top 5 van Europese energiebedrijven figureert. Essent promoot daarbij de Umisol-folie aan zijn klanten in het kader van isolatie- en energiebesparing.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo