Slim raam kan energieverbruik met 30% terugdringen

20 december 2016 Bron: newswire Verstuur
Slim raam kan energieverbruik met 30% terugdringen
Vandaag wordt een nieuw slim raam met de naam 'Horizon' aangekondigd door VINCI Construction, een internationaal aannemingsbedrijf en grote Europese speler in de bouw, en Sunpartner Technologies, de Franse innovator en specialist op het gebied van zonne-energie. De twee bedrijven sloegen al in april 2016 de handen ineen om innovatieve fotovolta´sche oplossingen voor toepassingen in de bouw te ontwikkelen en op de markt te brengen. Het nieuwe Horizon raam, dat zichzelf kan verduisteren en dat kan communiceren, bevat fotovolta´sche panelen en meerdere zonlichtsensoren en kan in elk project, van nieuwbouw tot renovaties, worden toegepast.

Een innovatieve oplossing die het energieverbruik met 30% kan terugdringen

Deze 3-in-1-oplossing combineert een raam, zonnescherm en jaloezieŰn. Hij is verbonden met internet en kan op afstand worden bediend via een smartphone en afstandsbediening of via het technisch beheersysteem van het pand. Dankzij de verduisteringsmogelijkheid en realtime bediening van Horizon kan het energieverbruik van een gebouw met tot wel 30% worden teruggedrongen doordat de effecten van oververhitting worden verminderd en de airconditioning efficiŰnter wordt gebruikt.

Horizon, Slim raam kan energieverbruik met 30% terugdringen

Het raam biedt daarnaast meer comfort doordat aanwezigen worden beschermd tegen schitteringen en doordat oververhitting in het inetrieur wordt verminderd. Bovendien is het eenvoudiger te gebruiken en te bedienen.

Horizon, Slim raam kan energieverbruik met 30% terugdringen

De markt voor ge´ntegreerde fotovolta´sche oplossingen voor de bouwsector zal naar verwachting in de komende jaren sterk groeien. De nieuwste voorschriften op het gebied van verwarming in nieuwbouwprojecten stimuleren de opkomst van 'positieve energie' in gebouwen. Energiezuinige renovaties bieden interessante mogelijkheden voor oudere gebouwen. De wereldwijde vraag naar 'slimme' ramen wordt voor 2020 op 10 miljoen vierkante meter geschat (bron: IndustryARCAnalysis & Expert Insights, 2015).


Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo