Vastgoed

4 Tips om je huis te verkopen voor een goede prijs

4 Tips om je huis te verkopen voor een goede prijs
De oververhitte huizenmarkt begint wat af te koelen, gelukkig maar. Maar als jij jouw huis wil verkopen, zal je al snel merken dat het op dit moment minder makkelijk gaat dan pakweg een jaar geleden. Toch wil je een en ander natuurlijk zo snel en goed mogelijk afwikkelen, zodat jij dit hoofdstuk kunt afsluiten en aan een nieuwe kunt beginnen. Wij geven je 5 tips om je huis snel te verkopen en daar minstens de vraagprijs voor te krijgen. Lees dus vooral verder!

1. Maak gebruik van verkoopstyling

Verkoopstyling is het stylen van een woning voor de verkoop. Je benadrukt daarmee de pluspunten van je huis. Het ziet er aantrekkelijker uit waardoor potentiële kopers eerder over de streep worden getrokken. Op die manier verkoop je het huis sneller én voor een betere prijs. Met verkoopstyling kun je, dankzij hogere biedingen, zelfs tot 15% meer voor je woning krijgen! Dit is dus een investering die zichzelf terugbetaalt. En daarvoor hoef je echt geen dure nieuwe meubels aan te schaffen, want je kunt ze gewoon huren bij je verkoop stylist.

2. Neem een goede makelaar in de arm

Het gebruik van de diensten van een goede makelaar is essentieel als je de beste prijs voor je huis wilt krijgen. Makelaars kennen de lokale markt en alle ‘ins en outs’ voor het op de markt brengen van een huis en het bereiken van potentiële kopers. Bovendien kunnen zij je adviseren op meerdere gebieden: prijsstelling, het op de markt brengen van je woning en andere belangrijke aspecten van de verkoop van een huis. Een goede makelaar loodst je van begin tot eind door het hele proces en zorgt ervoor dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Een makelaar inhuren heeft veel voordelen en scheelt je veel stress en kopzorgen: de investering waard dus!

3. Gebreken verhelpen

Hoe aantrekkelijk jouw optrekje er ook uitziet, als het gebreken vertoont, reparaties nodig heeft of outdated is, zullen mensen snel afhaken. Behalve mooie meubels huren en gebruik maken van verkoopstyling, kun je nog meer doen om je woning klaar te maken voor de verkoop. Denk aan opruimen, schoonmaken, het herschikken van meubels. Zorg dus dat alles is opgeruimd, schoongemaakt en gebreken zijn verholpen.

4. Zorg ervoor dat je tuin er verzorgd uitziet

De tuin wordt vaak over het hoofd gezien bij woningverkoop, maar het kan eigenlijk een van de grootste factoren van invloed zijn, vooral bij potentiële kopers die op zoek zijn naar een plek die geschikt is voor kinderen of huisdieren. De tuin is tenslotte een van de eerste dingen die mensen zien als ze naar een woning kijken – en de eerste indruk telt! Als je tuin er onverzorgd of verwaarloosd uitziet, kan dit potentiële kopers afschrikken. Investeer dus in hoveniersdiensten of besteed zelf wat tijd aan het opknappen van de tuin voordat je jouw woning te koop aanbiedt. Dit geeft mensen meteen een positieve indruk die kan helpen om hoge biedingen te krijgen.

Door het volgen van deze 4 tips; met wat zorgvuldige planning en het inschakelen van de juiste hulp, moet je in staat zijn om snel te verkopen en ten minste de vraagprijs te krijgen. Succes !