Nieuwbouw

3.400 aanwezigen op hoogmis van de dakensector

De Nationale Raad voor Dak- en Dichtingswerken slaagde er in om 3.400 professionals uit de dakensector te verzamelen op Belgian Roof Day. Nooit eerder kreeg de beurs zo veel bezoekers over de vloer. “Ons succes ligt in het totaalpakket van ervaringen dat we de aanwezigen bieden”, klinkt het.

De organisatie mag van een groot succes spreken. Op een dag tijd bezochten maar liefst 3.400 dakprofessionals zo’n 140 standhouders. Die laatsten zullen eveneens beamen dat het aanwezige publiek vrijwel allemaal potentiële klanten kunnen zijn. Zelden is het doelpubliek zo afgelijnd en dat resulteert nu eenmaal in prima contacten tussen standhouder en bezoeker.

Belgian Roof Day koos dit jaar ook voor een totaalervaring, waarin alle aspecten van het beroep verwerkt werden. De ingang van de beurs liep namelijk via de tent waar de wedstrijd voor de beste Belgische Jonge Dakwerker plaatsvond. Meer dan 20 deelnemers werkten er aan evenveel miniatuurdaken. Zo zagen de bezoekers de opbouw van metalen daken, platte daken, hellende daken en daken van natuurlei.

Belgian Roof Day 2015

Totaalervaring voor dakwerker

Op de beurs zelf konden de bezoekers terecht bij 140 standhouders die er met veel plezier hun producten en de onderneming voorstelden. “Akkoord, je vindt hier zeker nieuwigheden, maar op Belgian Roof Day draait het om het contact. Dit is eerder een jaarlijkse ontmoetingsplaats dan een vakbeurs pur sang. Het is een totaalervaring voor de dakwerker!”, zegt Michel Buvé, voorzitter van BEVAD.

De uitgebreide informatiestand over de drones en de standen van actoren als de Confederatie Bouw, het WTCB en fvb-ffc Constructiv zetten de uitspraak van de voorzitter nog meer kracht bij. Een dakwerker vond hier namelijk alle relevante informatie onder één dak.

Volgend jaar zal de beurs plaatsvinden op vrijdag 25 november. Hou alvast de sociale mediakanalen en website van de Confederatie Bouw in de gaten voor meer informatie.

www.belgianroofday.be

Ook interessant