Decoratie

3 tips voor een gezellig interieur

3 tips voor een gezellig interieur
Nu de donkerste maanden van het jaar zijn aangebroken, hunkeren we allemaal naar wat extra warmte en gezelligheid. Een kerstboom met z’n fonkelende lichtjes tovert je woonkamer meteen om tot een gezellige plek, maar na Driekoningen haal je die boom alweer weg. Wil je het na kerst ook gezellig houden? In dit artikel vind je 3 tips voor een gezellig interieur.

Warm kleurenpalet

Bij de inrichting van een interieur denk je wellicht aan lichte tinten en vooral de kleur wit. Wil je je interieur wat gezelliger maken, dan is het echter een goed idee om een warm kleurenpalet te integreren. Zo kan je ervoor kiezen om alle muren in de woonkamer in gebroken wit of beige te verven, maar één muur wordt een accentmuur die je in een opvallende, maar warme kleur verft. Denk hierbij aan aardetinten zoals olijfgroen of terracotta. Niet alleen in de woonkamer kan je dit principe hanteren, ook in de slaapkamer kan je een accentmuur integreren. Extra leuk: match je decoratie en accessoires met de warme kleur. Heb je een okergele accentmuur, kies dan voor een dekbedovertrek in dezelfde kleurtint.

Dimlichten

In een cozy en gezellig interieur zijn TL-lampen absoluut not done. Kies liever voor warme en zachte lichtbronnen. Je kan verschillende lampen kiezen. Een opvallende lamp boven de eettafel die de aandacht trekt, een tafellamp bovenop het dressoir en hier en daar wat ingebouwde spots. Meestal zijn deze lampen ook dimbaar, wat wil zeggen dat je zelf de lichtsterkte kan instellen. Een dimlicht is ook fijn in de slaapkamer, op je nachtkastje. Zo kan je helemaal tot rust komen bij de laagste lichtsterkte terwijl je nog een theetje drinkt om vervolgens lekker ontspannen in slaap te vallen.

Eyecatchers

Werk je in je interieur vooral met aardetinten en neutrale kleuren? Mooi zo, dat schept instant een gezellig sfeertje. Maar misschien vind je je interieur nu wat saai? Dat probleem is eenvoudig opgelost door een aantal eyecatchers in je interieur te plaatsen. Denk maar een designerstuk zoals een Eames Lounge Chair. Ook in de keuken kan je eyecatchers plaatsen. Serax serviezen zijn prachtig op elke tafel en trekken meteen de aandacht. Of een keukenrobot van KitchenAid op het keukenblad is een ware blikvanger. Ook bloemen en planten in huis frissen de boel meteen op. Een grote plant is absoluut een aanrader als je deze in de spotlights wil zetten. Planten in huis zijn niet alleen mooi, maar ook gezond want ze zuiveren de luchtkwaliteit.