Decoratie

Je kamer een nieuwe sfeer geven? Decoreer opnieuw!

Je kamer een nieuwe sfeer geven? Decoreer opnieuw!
Iedereen komt wel eens op een punt dat je een beetje klaar bent met de manier waarop je kamer is ingericht. Of het nou gaat om de hele sfeer en stijl in je kamer of dat je gewoon het decor niet zo leuk meer vindt, soms is het tijd dat je er wat nieuws van maakt. Waarom ook niet? Met de volgende tips wordt het makkelijker om je kamer die nieuwe look te geven en kom je erachter hoe je dit het meest efficiënt kunt doen.

1: Een nieuw dekbedovertrek

Je bed is vaak een centraal punt in je kamer en dus is het ook leuk als dit iets is wat er leuk uit ziet. Begin dus hier. Ga eens op zoek naar een nieuw dekbedovertrek en kijk of je leuke bijpassende sierkussentjes en misschien zelfs een sprei kunt vinden. Wees creatief en maak het bed mooi op, zorg ervoor dat alle aandacht naar het bed getrokken wordt. Je kunt namelijk simpel door middel van kussentjes en andere leuke dingen het bed leuk versieren. Geef het bijvoorbeeld een mooie Amerikaanse uitstraling door gebruik te maken van een vrolijk dekbed en een hoop sierkussens die je symmetrisch van groot naar klein op bed legt.

2: Weg met je oude muurversiering

Veel mensen hebben wel iets van posters, foto’s of fotolijstjes of tekeningen aan hun muur. Hoewel dit natuurlijk hartstikke leuk is, is het soms tijd om wat nieuws te bedenken. Haal alles van je muur en begin eens opnieuw. Haal bijvoorbeeld nieuwe lijstjes, print wat nieuwe foto’s, bestel een nieuwe poster of maak zelf leuke kunst voor aan de muur. Of vraag die ene creatieve vriend of vriendin of die wat wil maken. Lekker persoonlijk en maakt het gewoon allemaal een stuk leuker en gezelliger. Wees lekker creatief, maak er wat moois van.

3: Richt opnieuw in en organize alles

Natuurlijk is het altijd leuk om, als het kan, je kamer opnieuw in te richten. Zoek eens een nieuwe lay-out voor waar alles staat. Je bed in de hoek, in het midden of toch bij het raam? Kijk eens wat de mogelijkheden zijn. Verder kun je alles ook leuk nieuw organizen. Dus je plankjes bijvoorbeeld leeghalen en opnieuw decoreren, je kledingkast overhoop halen en je plantjes een nieuw plekje geven. Bedenk het maar. Je kunt van alles opnieuw organizen en het misschien ook nog wel een stuk beter maken dan het al was. Succes!

Ook interessant