Architectuur

2de Amsterdams Architectenbal op vrijdag 22 juni 2012

Aan de vooravond van de landelijke Dag van de Architectuur zal de Centrale Markthal van het FCA groen kleuren. In een surrealistisch decor van groene kubussen en voedsel zal de Amsterdamse Architectenwereld weer van zich laten horen! Het wordt een groots feest met een rijk gevuld openingsprogramma en verschillende DJ’s en VJ’s. Tijdens het bal zal de jury bestaande uit Alain Caron (Masterchef en culinair criticus), Rob Wagemans (Concrete) en Joep Habets (BNA/NRC) de winnaar bekend maken van de architectuurprijs ‘Mosa Bal van het Jaar’.

De Mosa Bal van het Jaar gaat dit jaar naar de winnaar van de prijsvraag ‘Appetizing Architecture’. De architectuurprijsvraag staat in het teken van het jaarthema van de Dag van de Architectuur: ‘Voedsel en Architectuur’. Tijdens het bal zullen de spectaculaire, originele en vooral ‘lekkere’ architectuur-en-voedselinstallaties van de 10 finalisten, waaronder LEVS architecten, ZZDP architecten en De Stuurlui, te bewonderen zijn!

Een traditie komt tot stand.
De eerste editie van het bal trok ruim 500 bezoekers. Bekende Amsterdamse architecten als Sjoerd Soeters, Caroline Bos, Hans van Heeswijk en Kees Rijnboutt waren van de partij, maar ook de jongste generatie architecten was sterk vertegenwoordigd. Het evenement wordt georganiseerd door de BNA Kring Amsterdam-Kennemerland en vindt zijn oorsprong in het jaarlijkse en inmiddels twee eeuwen oude Beaux Arts Ball van de The Architectural League of New York.

Meer informatie over het 2e Amsterdams Architectenbal is te vinden op de website www.amsterdamsarchitectenbal.nl.
Tickets voor het bal zijn te koop via de website en kosten in voorverkoop 20,- Euro (15,- Euro voor BNA-leden), 25,- Euro aan de deur.

Ook interessant