Architectuur

Het 2e Amsterdams Architectenbal wordt Groen

Aan de vooravond van de landelijke Dag van de Architectuur zal de Centrale Markthal van het FCA groen kleuren. In een surrealistisch groen decor zal de Amsterdamse Architectenwereld weer van zich laten horen! Het wordt wederom een groots feest met een rijk gevuld openingsprogramma en verschillende DJ’s en VJ’s. Nieuw op het Bal en speciaal voor de ‘Groene editie’ zullen er de hele avond door groene hapjes, drankjes en ‘special bites’ te verkrijgen zijn.

Een traditie komt tot stand
De eerste editie van het bal trok ruim 500 bezoekers. Bekende Amsterdamse architecten als Sjoerd Soeters, Caroline Bos, Hans van Heeswijk en Kees Rijnboutt waren van de partij, maar ook de jongste generatie architecten was sterk vertegenwoordigd. Het evenement vindt zijn oorsprong in het jaarlijkse Beaux Arts Ball van onze New Yorkse collega’s, The Architectural League of New York.
Het 2e Amsterdamse Architectenbal belooft nog grootser en verrassender te worden.

Groen
Het thema van 2012 is ‘GROEN’. Geïnspireerd op 'Voedsel en Architectuur', het thema van de landelijke Dag van de Architectuur, en de Centrale Markthal als feestlocatie. ‘Groen’ zal tijdens dit evenement op tal van manieren tot uiting komen. Ook in de jaarlijkse ludieke architectuurprijs, de ‘Mosa-Bal van het jaar’ die tijdens het Bal wordt uitgereikt. De wedstrijd staat dit jaar in het teken van ‘Appetizing Architecture’: originele, eetbare en vooral lekkere Architectuur.

Meer informatie over het 2e Amsterdams Architectenbal en de prijsvraag ‘Appetizing Architecture’ is te vinden op de website www.amsterdamsarchitectenbal.nl. Je kan het bal ook volgen op Facebook en Twitter. Tickets voor het bal zijn te koop via de website.

Het Amsterdamse Architectenbal is een initiatief van de BNA kring Amsterdam-Kennemerland en wordt georganiseerd door Angie Abbink (Abbink X de Haas architecten), Chris van den Berk (Mulders vandenBerk architecten), Rikjan Scholten (Studio Scholten) en Frederik Vermeesch (Rijnboutt) in samenwerking met ARCAM en het ABC Architectuurcentrum Haarlem.