Tuinmeubels

25.000 tuinsets met FSC label

Wie enkele jaren geleden op zoek ging naar tuinmeubelen uit hout uit verantwoord bosbeheer, moest soms lang zoeken. Sindsdien is het aanbod aan tuinmeubelen met het FSC label jaarlijks sterk blijven toenemen, net zoals het aantal verkoopspunten waar men ze kan vinden. Voor dit tuinmeubelseizoen zijn minstens 25.000 tuinsets in FSC-hout beschikbaar op de Belgische markt. Ook bij u in de buurt !

Na herhaalde campagnes van milieuorganisaties, zoals het WWF, blijkt dat nog steeds een groot deel van het aanbod tuinmeubelen uit potentieel controversieel bosbeheer afkomstig is. Bij de aankoop van een dergelijk product kan een consument, mogelijk onbewust, bijdragen aan de vernietiging van tropische wouden. Het kan echter ook anders !

Met de keuze voor houten tuinmeubelen is absoluut niets mis op zich. Hout is en blijft een van de meest milieuvriendelijke grondstoffen, die bovendien perfect hernieuwbaar is. Voorwaarde is dan wel dat duurzaam bosbeheer aan de basis ligt. Het FSC label van de Forest Stewardship Council geeft deze garantie dat een hout- of papierproduct afkomstig. Verantwoord bosbeheer houdt rekening met het milieu, respecteert alle sociale aspecten en is economisch haalbaar.

Verschillende Belgische bedrijven engageerden zich reeds om in hun aanbod tuinmeubelen steeds meer producten met het FSC-label op te nemen (* zie lijst onderaan). Niet verwonderlijk dat het aanbod FSC-gelabelde tuinmeubelen jaar na jaar blijft toenemen. Ook positief is dat dit aanbod reeds sterk verspreid aanwezig is over het ganse land (**). Voor dit tuinmeubelseizoen zijn alvast minstens 25.000 tuinsets in FSC-hout beschikbaar. Hiernaast is er zeker ook een ruim aanbod aan andere tuinmeubelen, zoals ligbedden en parasols.

Door een tuinmeubel met het FSC label aan te kopen, kan iedereen bijdragen aan een beter bosbeheer wereldwijd. En uiteraard hoeft het hier niet bij te lijven: kies voor al uw aankopen voor hout- en papierproducten voor het FSC-label.


* De volgende ketens engageerden zich reeds actief voor het FSC-label in de FSC Bedrijvengroep: Aveve, Brico, Carrefour, Casa, Colruyt-Collishop, Dreamland, Gamma en Hubo.

** Wil u concreet op zoek gaan naar leveranciers van FSC tuinmeubelen of andere hout- en papierproducten met het FSC-label, surf dan naar de online leveranciersgids