Keukens

20% heeft spijt van aangeschafte keukenapparatuur

20% heeft spijt van aangeschafte keukenapparatuur
Fotografie: Margriet Hoekstra
Maar liefst een vijfde van de vrouwen in Nederland heeft spijt van de keuze van aangeschafte keukenapparatuur. Met name de kookplaat en de oven zorgen voor spijt. Het schoonmaken van beide apparaten wordt als reden genoemd. Bij de kookplaat is de afstand tussen de kookpitten vaak niet toereikend.

En dat terwijl men denkt 41% van het totale keukenbudget uit te geven aan (inbouw)apparatuur. Bijna 3 op de 4 vrouwen kan niet meer zonder vaatwasser in de keuken (74%). Gevolgd door de heteluchtoven (60%) en magnetron (57%). Bij het aanschaffen van de apparatuur gaat een kwart van de vrouwen volledig op haar gevoel af.

Het aanschaffen van een keuken is niet voor iedereen een leuke klus: 10% van de vrouwen die eerder een keuken heeft aangeschaft, omschrijft dat als een onprettige ervaring. De grootste boosdoener: opdringerige verkopers.

Om mensen te helpen bij het maken van toekomstige keuzes, heeft vtwonen in samenwerking met inspiratiehuis 20I20 een test ontwikkeld die helpt bij het kiezen van keukenapparatuur. Door de test te doen, kom je erachter wat voor apparatuur bij jouw levensstijl past. Doe je voor 31 augustus 2018 deze test? Dan maak je kans op een persoonlijk keukenstylingadvies van een vtwonen stylist. De test en veel meer over keukens staat op het vernieuwde platform vtwonen.nl/keuken.

Het onderzoek is door hettestpanel.nl uitgevoerd onder ruim 1400 vrouwen.

Ook interessant