161 nieuwe sociale woningen in Gent

  BE   17 augustus 2015 Bron: WoninGent
WoninGent cvba-so zit deze zomer niet stil. De sociale huisvestingsmaatschappij start met de werken aan niet minder dan vijf projecten. Deze projecten zullen zorgen voor 94 nieuwe sociale huurwoningen (74 appartementen en 20 eengezinswoningen) en voor 39 nieuwe sociale koopwoningen (17 appartementen en 22 eengezinswoningen). Daarnaast worden nog eens twee projecten opgeleverd, samen goed voor 28 nieuwe sociale huurwoningen.

WoninGent bouwt volop aan kwaliteitsvol sociaal wonen in Gent

“Voor mensen met een beperkt inkomen, is het geen evidentie om een goede én betaalbare huurwoning te vinden in Gent. Er is een grote nood aan meer kwaliteitsvolle sociale woningen. Ik ben dan ook zeer verheugd dat WoninGent op korte tijd met zoveel projecten van start gaat. Alleen al de projecten die deze zomer aanvangen, zullen in de periode 2016-2017 zorgen voor 94 nieuwe sociale huurwoningen en 39 sociale koopwoningen. Daarnaast worden binnenkort ook twee projecten met in totaal 28 sociale huurwoningen opgeleverd. Deze projecten omvatten samen een mooie mix van eengezinswoningen en appartementen enerzijds en van sociale huur en sociale koop anderzijds. Ze zijn dan ook een mooi voorbeeld van het engagement van WoninGent om verder te bouwen aan kwaliteitsvol sociaal wonen in Gent” aldus voorzitter van WoninGent Tom Balthazar.

WoninGent start met eerste sociale woningproject in Mariakerke

Op de terreinen van de vroegere Drukkerij Van Melle, realiseert WoninGent vanaf 4 augustus een nieuwbouwproject met een appartementsgebouw en eengezinswoningen voor sociale verhuring. Dit is het eerste sociale woningproject van WoninGent op grondgebied Mariakerke.

Het appartementsgebouw gelegen langs de Gérard Willemotlaan zal bestaan uit vier bouwlagen en een parkeergarage. In dit gebouw komen in totaal achttien appartementen met één of twee slaapkamers.

Daarnaast bouwt WoninGent ook vier halfopen eengezinswoningen met drie slaapkamers en zestien gestapelde eengezinswoningen met één en twee slaapkamers in de Julienne De Vetterstraat. Vier daarvan zullen aangepast zijn aan rolstoelgebruikers.

Volgens de huidige planning zullen deze woningen midden 2017 verhuurd kunnen worden aan sociale huurders.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo