Duurzaam Bouwen

10 jaar FSC Chain of Custody groepscertificering in België

Tien jaar geleden werd het eerste FSC groepscertificaat voor FSC Chain of Custody certificering actief in België, en sindsdien heeft groepscertificering enorm bijgedragen tot de groei en ontwikkeling van de markt voor FSC gelabelde hout- en papierproducten in België. Vandaag zijn er meer dan 300 Belgische KMOs via groepscertificering FSC gecertificeerd, op een totaal van ongeveer 685 Belgische FSC certificaathouders (cijfers 14 november 2012).

Schrijnwerkerij Van de Walle uit Oostakker was er 10 jaar geleden bij, om als eerste Belgisch bedrijf een FSC Chain of Custody certificaat via groepscertificering te behalen, en FSC gecertificeerd zijn ze nog steeds.

FSC groepscertificering is een efficiënte manier voor bedrijven met maximaal 15 werknemers om een FSC Chain of Custody certificaat te bekomen, en zo actief FSC hout- of papierproducten te commercialiseren. Belangrijke voordelen zijn de lagere kosten (in vergelijking met het behalen van een individueel FSC certificaat) én de ondersteuning die men krijgt van de groepsmanager tijdens de voorbereiding op het behalen van een FSC certificaat. Vandaag zijn er in België 4 groepsmanagers voor FSC CoC certificering actief: Cloud9, De&D Consult, Qualibouw en Qualibel.

Nog geen FSC certificaat, maar interesse of plannen voor 2013 ?
Wil u als bedrijf FSC hout- of houtproducten aankopen, al dan niet verwerken, en doorverkopen als FSC product, dan moet uw bedrijf beschikken over een bedrijfseigen FSC Chain of Custody certificaat. In samenwerking met enkele partners kan u via FSC België een kosteloze & vrijblijvende kennismaking aanvragen, met informatie op maat van uw bedrijf.

Overweegt u om voor uw bedrijf een FSC CoC Certificaat te behalen in 2013 ? Of wil u eerst en vooral eens juist weten wat zo’n FSC certificering zou betekenen voor uw bedrijf qua kostprijs en aanpak? Maak dan gebruik van deze mogelijkheid en stuur dit formulier ingevuld terug. U wordt dan gecontacteerd voor het vinden van een datum, en dan komt er iemand bij u ter plekke met de juiste informatie – op maat van uw firma – omtrent FSC certificering.

Ook interessant