Verisure lanceert nieuwe oplossing in camerabewaking

20 januari 2021 Bron: Verisure
Verisure lanceert nieuwe oplossing in camerabewaking
Verisure kondigde vorig jaar de overname aan van de Europese tak van Arlo Technologies, Inc. het nummer 1 merk van internet-geconnecteerde camera’s. Zo kan Verisure beter inspelen op de groeiende vraag naar residentiële en commerciële beveiliging. Vanaf vandaag worden de innovatieve camera's van Arlo volledig geďntegreerd in de beveiligingsoplossingen van Verisure om een nieuw niveau van slimme beveiliging te bieden aan de Belgische klanten.

Dankzij de intelligente bewegingsdetectie van deze camera’s kan de gebruiker rechtstreeks slimme meldingen op zijn smartphone ontvangen wanneer een auto, een huisdier of de levering van een pakketje wordt gedetecteerd. De beelden kunnen zowel live, of later via opnames in de app herbekeken worden. Alle video’s worden 30 dagen in de cloud opgeslagen.

De camera’s kunnen zowel binnen als buiten worden gemonteerd doordat ze speciaal ontworpen werden om alle weersomstandigheden te kunnen trotseren. Hitte, koude, regen, zon of sneeuw hebben geen impact op de beeldkwaliteit. Arlo identificeert details in high defenition en kleur, zelfs ’s nachts, met behulp van een ingebouwde spot.

De installatie is volledig draadloos, doordat de camera is uitgerust met een oplaadbare batterij. Opladen kan ook op het zonnepaneel voor buitenlocaties zodat de accu steeds op peil blijft.

Komt er een melding binnen en wenst de gebruiker meteen te reageren, dan kan dat eenvoudigweg met een knop in de app. Naast duidelijk zien, kan er ook geluisterd en gesproken worden met bezoekers op afstand dankzij de geďntegreerde tweerichtings audio.

Met deze uitbreiding op het alarmsysteem biedt Verisure een efficiëntere beveiligingsoplossing voor zijn klanten. Bij een alarmmelding of poging tot inbraak hebben de Verisure agenten voortaan toegang tot live videobeelden in high defenition en een bredere kijkhoek. Deze geven nog meer informatie om de juiste inschatting te maken van de situatie ter plaatse. Indien nodig, verwittigen zij meteen de ordediensten. Omdat Verisure enkel toegang heeft tot video's en beelden wanneer er zich een alarm voordoet, blijft zoals steeds de privacy gegarandeerd.

Als het alarmsysteem niet ingeschakeld is en de gebruiker een (medisch) noodgeval wil melden, kan de meldkamer zoals altijd 24/7 met de SOS-knop gecontacteerd worden. De alarmcentrale controleert dan wat er gebeurt, nu ook aan de hand van live videobeelden. Bovendien krijgen de agenten toegang tot videoclips gelinkt aan het incident en kunnen ze in contact treden met de mensen ter plaatse en de hulpdiensten alarmeren.

“We zorgen voor de gemoedsrust van onze klanten door middel van een breed scala aan geconnecteerde beveiligingsdiensten. Deze integratie maakt gebruik van de diepgaande expertise van beide bedrijven om onze klanten nog beter te beschermen en van dienst te zijn”, besluit Edouard Rekko, Managing Director van Verisure België.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo