Beveiliging

Veilige sloten en deuren: 4 tips

Veilige sloten en deuren: 4 tips
Ben je op zoek naar een goede manier om je deur te beveiligen, maar weet je niet zeker hoe? Je moet in ieder geval een goed beveiligde deur hebben om inbrekers buiten te houden. Er zijn verschillende opties om je deur te beveiligen. Slotenmaker Gent heeft een aantal handige tips, zodat je een duidelijk idee krijgt van wat je kunt doen om je deur te beveiligen. Lees verder voor meer informatie over de beste manieren om je voordeur te beveiligen.

Sterke cilindersloten

Effectieve deurbeveiliging begint met sterke cilindersloten. Kies cilindersloten van goede kwaliteit en let op het SKG keurmerk. Goedkopere cilindersloten zonder dit keurmerk zijn vaak makkelijk te openen voor inbrekers. Met een cilinderslot dat SKG 3 sterren heeft, ben je beschermd tegen verschillende soorten inbraak zoals kerntrekken. Investeer in hoogwaardige cilindersloten voor een solide basis in deurbeveiliging. De beste beveiliging begint bij de basis!

Veiligheidsbeslag voor extra bescherming

Wil je je voordeur nog beter beveiligen? Het is dan slim om veiligheidsbeslag te gebruiken. Veiligheidsbeslag houdt de cilinder opgesloten en voorkomt dat die met een tang makkelijk geopend kan worden. Dit schrikt inbrekers af. Oudere deurbeslagen zijn vaak niet geschikt voor goede beveiliging en kunnen met een schroevendraaier eenvoudig verwijderd worden. Daarom is kerntrekbeslag een verstandige keuze om het risico op inbraak te verkleinen.

Meerpuntssluiting voor extra veiligheid

Denk aan een meerpuntssluiting om je deur extra te beveiligen. Met een meerpuntssluiting kun je met één beweging de deur op meerdere plekken vergrendelen. Dit zorgt voor een betere beveiliging. Als je geen meerpuntssluiting wilt, kun je nog altijd een gewoon slot met een extra bijzetslot overwegen. Het is een goed idee om verschillende beveiligingsmaatregelen te combineren. Alleen zo krijg je de beste bescherming voor je deur.

Wat is het SKG Keurmerk?

Het SKG keurmerk beoordeelt de sloten op kwaliteit en veiligheid. Dit onafhankelijk keurmerk test sloten op hun weerstand tegen inbraken en hoe duurzaam ze zijn. Sloten krijgen één tot drie sterren als beoordeling. Sloten met een SKG keurmerk met drie sterren kunnen inbrekers minstens vijf minuten buiten houden. Hierdoor zullen ze minder snel door gaan met hun poging tot inbraak. Daarom is het verstandig om hang- en sluitwerk te kiezen dat is voorzien van een SKG 3 keurmerk. Er zijn dus verschillende manieren om je deur en sloten te beveiligen. De combinatie van meerdere technieken zorgt voor de beste beveiliging. Hoe ga jij je woning beveiligen?

Ook interessant