Beveiliging

Slimme tips om de kans op inbraak te verkleinen

Slimme tips om de kans op inbraak te verkleinen
Je moet er niet aan denken. Je komt thuis van een lang weekend of een vakantie en het eerste wat je ziet is een voordeur die open staat. Ook zie je braaksporen. Een snelle blik in je huis en je ziet meteen dat waardevolle spullen verdwenen zijn. Hoewel woninginbraak relatief niet zo vaak voorkomt, zijn de gevolgen aanzienlijk als het nou net jou overkomt. Neem het zekere voor het onzekere en ga leven met een veilig gevoel door te kiezen voor inbraakpreventie. We geven je hier een aantal tips over inbraakbeveiliging, waarbij camerabewaking een belangrijke rol kan spelen.

Inbraakbeveiliging - politie en verzekeringsmaatschappijen werken mee

Als je inbraakbeveiliging serieus neemt, is het verstandig om informatie hierover op te vragen bij de politie. Ook je verzekeringsmaatschappij kan je hierbij assisteren en wellicht je premie verlagen, nu je inbraakrisico afgenomen is. In samenwerking met de politie is het Politiekeurmerk Veilig Wonen in het leven geroepen. Als je hang-en sluitwerk voor je ramen en deuren laat installeren dat voldoet aan dit keurmerk, dan mag je erop vertrouwen dat dit sterk inbraakwerend werkt. Voorkom je er inbraak mee? Nee, maar je maakt het een inbreker veel lastiger om bij je binnen te komen. Hoe langer het duurt, hoe groter de kans dat hij op heterdaad betrapt wordt. De meeste inbrekers zullen geen woning binnengaan als ze het vermoeden hebben dat er iemand thuis is. Ga je op vakantie, laat dan altijd één of meerdere lichten in je woning aan. Heb je een slim systeem met timers, dan is het van buitenaf net alsof iemand door het huis loopt.

Inbraakbeveiliging met camerabewaking - waar moet ik op letten?

Camerabewaking, in combinatie met bewegingssensoren, werkt sterk preventief. Plaats in elk geval een camera bij je voordeur, maar ook bij je achterdeur. Heb je een achterom, dan is het ook zinvol om bij de toegang naar je achtertuin een camera te plaatsen. Zorg ervoor dat je met je camera niet alleen de onmiddellijke omgeving van je deuren in de gaten houdt, maar ook de toegangspaden. Het is in principe niet toegestaan om de openbare weg met een camera te filmen, tenzij het niet anders kan. Stel dat ondanks je camerabewaking een inbreker toch binnen weet te komen. Een goed werkend alarmsysteem is dan je laatste verdediging. Het geluid van een alarm op zich is al afschrikwekkend. Daarnaast heeft de inbreker nauwelijks de tijd om je waardevolle spullen te vinden.

Waar moet goede camerabewaking aan voldoen?

Goede camerabewaking is meer dan alleen inbraakwerend. Als je je camerabewaking kunt aansturen via je smartphone, krijg je veel extra mogelijkheden. Uiteraard worden haarscherpe beelden van indringers opgeslagen, wat de pakkans enorm vergroot. Daarnaast kun je met je smartphone ook in de gaten houden wie er aan je deur komt. Denk bijvoorbeeld aan pakketbezorgers. Het spreekt voor zich dat camera's die je buitenshuis ophangt, bestand moeten zijn tegen regen en andere weersinvloeden. Je kunt natuurlijk zelf proberen om je beveiligingscamera's te monteren, maar als je het aan een professionele leverancier overlaat, weet je zeker dat alles optimaal werkt, dat je garantie krijgt en goed verzekerd bent.

Ook interessant