Buitenschrijnwerk

Maximale zichtbaarheid én onovertroffen isolatie

Maximale zichtbaarheid én onovertroffen isolatie
Een hoge zichtbaarheid en goede lichtinval op de werkvloer zijn vaak essentieel voor bedrijven en hun medewerkers. Bovendien neemt de aandacht voor isolatie en duurzaamheid nog steeds toe. Zowel bij het ontwerpen van nieuwe constructies als in bestaande gebouwen worden oplossingen bedacht om de prestaties te verbeteren en het energieverbruik te reduceren. De nieuwe industriële poorten met beglazing van ASSA ABLOY Entrance Systems combineren het allemaal. Zo garanderen ze niet alleen een hoge zichtbaarheid en betere isolatie, ze hebben ook een positieve invloed op de kwaliteit van het binnenklimaat.

ASSA ABLOY pakt uit met twee energie-efficiënte nieuwkomers

Hoge zichtbaarheid

Ondanks de recente ingrijpende veranderingen in de werkcultuur zijn er toch nog veel bedrijfstakken waar medewerkers fysiek op de werkplek aanwezig moeten zijn. Bovendien wordt er steeds meer aandacht besteed aan de relatie tussen werkomgeving en welzijn. Zo is er veelvuldig onderzoek gedaan naar de impact van licht. Daaruit blijkt dat werkplekken - waar mogelijk - altijd het natuurlijke daglicht moeten benutten, zeker in omstandigheden waar aanhoudend binnen wordt gewerkt. Bovendien hebben bedrijven waarvoor het belangrijk is om hun producten te tonen, vanuit een puur commercieel perspectief nood aan een passende lichtinval om de klantervaring te optimaliseren.

De twee nieuwe sectionale poorten van ASSA ABLOY Entrance Systems OH1042FI en OH1042FGI optimaliseren de zichtbaarheid en de natuurlijke lichtinval. De tweede oplossing biedt bovendien een volledige beglazing voor een maximale zichtbaarheid. Ideaal voor werkplaatsen, showrooms en ateliers.

Beter binnenklimaat

Een optimale werkomgeving draait natuurlijk niet alleen om licht. Nog belangrijker zijn luchtkwaliteit en binnentemperatuur. Voor activiteiten die afhankelijk zijn van een continue stroom van goederen of personen, zijn een degelijke temperatuurregeling en isolatie noodzakelijk om binnen het gebouw optimale werkomstandigheden te creëren.

De nieuwe sectionale poorten OH1042FI en OH1042FGI uit het ASSA ABLOY-portfolio optimaliseren niet alleen de zichtbaarheid en de natuurlijke lichtinval, ze helpen ook het binnenklimaat en de werkomstandigheden in de binnenruimtes te verbeteren. Mooi, want een aangename werkplek zorgt voor productieve en tevreden medewerkers.

ASSA ABLOY pakt uit met twee energie-efficiënte nieuwkomers

Onovertroffen isolatie

Veel bedrijfsactiviteiten lijden onder een gebrekkige isolatie van de gebouwen. Dat structureel zwakke punt - beter bekend als een koudebrug - is een veelvoorkomend probleem bij niet-geïsoleerde industriële poorten. Alle koudebruggen elimineren is vaak onpraktisch; ze tot een aanvaardbaar niveau reduceren is zinvoller. Dat kan bijvoorbeeld door een thermische onderbreking in het ontwerp van de poort te verwerken.

En dat is precies wat ASSA ABLOY deed bij zijn twee sectionale poorten OH1042FI en OH1042FGI. Allebei koppelen ze een hoog kwaliteitsniveau aan een nog betere isolatie dankzij de geïsoleerde frames. De onderbroken koudebrug bij deze poorten vermindert ijsvorming en condensatie aan de binnenzijde aanzienlijk en beperkt het warmteverlies en de ongewenste kosten als gevolg van slechte isolatie. Daarnaast helpt ze ook bij het realiseren van een duurzamere, energiezuinige toekomst.

Ook interessant