Buitenschrijnwerk

Hermetische schuifdeuren: schuifdeuren die écht sluiten

Hermetische schuifdeuren: schuifdeuren die écht sluiten
Wil je een hermetisch of luchtdicht afgesloten ruimte creëren? Kies dan voor een hermetische schuifdeur. In dit artikel leggen we uit wat het is, hoe het werkt en hoe je ze bestelt.

Wat is een hermetische schuifdeur?

Hermetische schuifdeuren werken eigenlijk precies hetzelfde als "normale" schuifdeuren, met het belangrijke verschil dat dit type schuifdeuren volledig en dus hermetisch afsluit. De deur valt dus echt in de rubbers zodat de ruimte luchtdicht wordt afgesloten. Dit is een zeer belangrijke toepassing voor bijvoorbeeld ziekenhuizen of organisaties waar ruimtes zijn die moeten werken met over- of onderdruk. Door het hermetisch afsluiten van de ruimte kun je er immers voor zorgen dat de druk in de afgesloten ruimte anders is dan in de wereld eromheen.

Radiologische schuifdeur

Naast de hermetische schuifdeur is er ook de radiologische versie. Deze wordt voornamelijk in ziekenhuizen gebruikt en dient vanzelfsprekend om te zorgen dat de radiogolven niet buiten de radiologie ruimte komen.

Hoogwaardige schuifdeuren

De hermetische / radiologische schuifdeur is een onderdeel van het zeer ruime assortiment hoogwaardige automatische schuifdeuren en deurautomaten die wordt aangeboden door Entrance Deuren, de specialist in toegangstechniek sinds 1993. Wat voor type schuifdeur en voor welke toepassing u deze ook zoekt, in het assortiment is er altijd een oplossing voor. Ook de service, reparatie en het onderhoud wordt door het vakkundige team verzorgd. We noemen enkele voorbeelden automatische deuren en de toepassingen.

Automatische schuifdeur

De standaard automatische schuifdeur is het meest toepasbare en is veelzijdig inzetbaar. Van de toegang tot een kantorenpand of winkel tot winkelcentra of panden met een openbare ruimte. Zelfs in de thuissituatie wordt dit soort deuren regelmatig ingezet! Doordat de deuren automatisch open en dicht gaan vermijd je dat de deur open blijft staan en er dus tocht komt. Tevens wordt de deur niet aangeraakt, wat voor een hygienischere situatie zorgt.

Tochtportaal

Een ander veel gebruikte automatische deur bij met name bedrijven en winkels is het tochtportaal. Niet alleen houdt het de tocht buiten de deur, wat goed is voor de energierekening, ook ongewenste gasten hebben het moeilijker om binnen te treden.

Nog veel meer opties

Het assortiment automatische deuren biedt nog veel meer toepassingen. Bijvoorbeeld tegen brand of inbraak. Bekijk het gehele assortiment deuren om te zien wat het beste past in uw situatie en wensen.

Ook interessant